Otomobilden anlamayan biri nasıl kontrol sağlayıp araç almalı?

MarsliOfficial

Decapat
Daha fazla  
Bir araba almaya karar verdim. Alacağım arabanın sağlam, sorunsuz olup olmadığını tek başıma kimseye güvenmeden kendim nasıl anlarım ve sağlarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tarcanlar ekspertize götür. Bir sıkıntı varsa satıcılar teklifi bile kabul etmiyor direkt.

101 nokta kontrol yapan bir ekspertize gidin.

Her Ekspertiz'e götürülmemesi gerektiğini biliyorum. Ekspertiz'in güvenilirliğini nasıl anlayacağım?

Tarcanlar ekspertize götür. Bir sıkıntı varsa satıcılar teklifi bile kabul etmiyor direkt.
Tarcanlar ekspertiz nerede?

101 nokta kontrol yapan bir ekspertize gidin.

Dediğim gibi 101 nokta atışı yapan ekspertiz olan yeri nasıl anlarım?

Ekspertiz ama her ekspertiz degil.

Nasıl yani?

Her exper araça doğru bakmıyor parayı alıyor ama bakamıyor bır sıkıntı varsa bıle gözden kaçırıyorlar güvenılır bır yerden detaylı exper yaptırın iç dış

Hocam damgalari sertifika mi ney oluyor galiba ama mesela her eksper farkli bir tanesi arabadaki belli bile olmayan gamzeye gocuk yaziyor, bazilari sok tak yaziyor oysa sok tak diye bir sey yok diyen cok var o anca orijinal ise servisten kontrol ediliyor. Ama tecrubelerime dayanarak sadece eksper degil eger aldiginiz araba yuksek km ise bir motor ustasinin da gormesi gerekiyor.

Her expertiz elbette bir değil, güvenilirlik ise biraz göreceli. Şu anda ekspertiz firması açanlar parası mukabilinde gerekli sertifikaları almak zorunda zaten. Her sertifikası olan iyi diye bir kaide yok ne yazık ki.

Çevrenizde isim yapmış, ustasının iyi olduğunu söyledikleri birine gitmeniz makul olur. Her ne kadar hepsi ustayım dese bile her şeye makine bakmıyor. Kiminin değişen dediğine sök tak ayar diyen oluyor.

Kaporta kısmına ekspertize sokup, yukarıdaki arkadaşın dediği gibi mekanik kısmına iyi bir ustaya götürün. Baktığınız aracıda ekspertiz dyno'larına sokmanızı tavsiye etmiyorum.

Daha önceden uzun bir süre bulunduğum şehirdeki ünlü bir ekspertiz firmasında çalıştım. Alacağınız aracın daha önceden ekspertizi yapıldıysa eğer onun dışında bir firmaya götürün. Bütün plakalar sistemde kayıtlı olduğundan dolayı kimisi geçmiş raporu yeni rapora geçirip teslim edebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…