Otomobilden anlamayan biri nasıl kontrol sağlayıp araç almalı?

Anladım hem ekspertiz hem de motor ustasına görülmesi lazım.

Sök tak ayar nedir?

Bir de beyinde hata kodlarını siliyorlar. Onunla ilgili nasıl bir önlem almalıyım?

"Geçmiş raporu yeni rapora geçirip teslim edebiliyor." nasıl yani?

Ekspertiz kısmında paketler oluyor genelde, orada kaporta boya kısmını hallettirdikten sonra sanayide iyi bir motorcuya gidebilirsiniz.

Bakacağınız aracın marka modeli nedir, ona göre hata kodları ile ilgili bir yorum yapayım.

Sök tak ayar dedikleri muhabette şöyle oluyor; mesela ön sağ çamurluktan kaza yapıldı, kaput hasar almadı ancak sağ ön kapıda göçük oluştu ve esnemeden dolayı bulunduğu konumdan geriye, yana doğru kayma yaptı. Böyle bir durumda çamurluk değişir veya tamir edilip boyanır, ancak kapı komple sökülür, boyasız göçük düzeltme işlemi yapılır, menteşe ayarları yapılır ve tekrardan takılır. Tavan hariç herhangi bir parça sök tak ayar veya sök tak boya olabilir. Ancak şunu unutmayın ki sök tak boya yazıyorsa, gövde renkleri aynı olan ve farklı bir araçtan sökülen kaporta aksamı ile değişmiş olabilir.

Son sorunuza gelecek olursam eğer, diyelim ki alacağınız aracın sahibinde a firmasından alınmış bir ekspertiz raporu var. Siz farkında olmadan tekrardan a firmasının farklı bir şubesine giderseniz, araca kayıt açarken kendi sistemlerinde daha önceden yapılmış olan rapor gözükür ve aracı incelemiş gibi yapıp kopyala yapıştır yapabilirler ki bunu yapanlar var.

Vay be!

Ayar belli oluyor ama sök tak ancak aracin servisinde yapildiysa kanitlanabilir diye dusunuyorum, sonucta vidalarin hepsi ile oynanmis oluyor, sok tak olduguna nasil karar veriyorlar bilmiyorum. Ayar olunca tum vidalar degil 1-2 vida ile oynanmis oluyor genelde.

Bence sök tak o kadar önemli değil.

Sök tak olduğu vidaların hepsi yada 4'te 3'ü ile oynandıysa belli oluyor. Değişen dedikleri zaman aracın otomatik olarak değeri düşüyor, genelde pazarlık bozuluyor. Eğer alıcı kişi buna rağmen satın alırsa ilerde kendi satması durumunda farklı bir şey çıkarsa dava açma hakkı doğuyor ve ekspertiz firması suçlanıyor. Bundan dolayı sök tak yazdıktan sonra genelde not kısmına çıkma değişen olabilir yazarlar.

Ben arabayı uzun bir sure kullandiktan sonra satmaya karar verdim diyelim. Ekspertiz firmasi kapanirsa kime dava açacağım?

Ben arabayı uzun bir sure kullandiktan sonra satmaya karar verdim diyelim. Ekspertiz firmasi kapanirsa kime dava açacağım?

Raporunuzu atmadığınız sürece firma sahibine ya da araca bakan ustaya açabilirsiniz.

Sok tak olduguna nasıl karar veriyorlar bilmiyorum.

Araçtaki tüm parçalarının üretim tarihleri ve seri numaraları var. Tarihlerden anlaşılıyor. Mesela 02 04 yazar şubat 2004 üretim parçadır, diğer parçaların tarihleriyle ve aracın model yılıyla karşılaştırılır buna göre değişen ya da sök tak yazarlar.

Anladim hocam, tesekkurler bilgilendirmeniz icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…