Oturum açma ekranında kullanıcı giriş yeri yok

• Konuyu başlatan Kl_as
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 392

Kl_as

Hectopat
Daha fazla  
Attığım resimdeki gibi kullanıcı profili kısmı gelmiyor kurulumda hatayla karşılaşmadım.
Ve profil oluşturduğuma eminim CTRL+alt +F2 yapınca hesaba girebiliyorum fakat oturum açamıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20230304_021108.jpg
    IMG_20230304_021108.jpg
    205,3 KB · Görüntüleme: 45
Attığım resimdeki gibi kullanıcı profili kısmı gelmiyor kurulumda hatayla karşılaşmadım.
Ve profil oluşturduğuma eminim CTRL+alt +F2 yapınca hesaba girebiliyorum fakat oturum açamıyorum.
Kullanıcıyı tekrar oluştur(daha önce home klasörünü kullandıysan yapma! bilgilerin gider),
tty ekranına ulaştıktan sonra:
userdel (kullanıcı adı)
rm -r /home/(kullanıcı adı)
useradd -m -g users -G wheel,storage,power,audio,video,network -s /bin/bash (kullanıcı adı)

userdel kısmını "this user not exist" diyene kadar yapın. Arada sırada kullanılıyor diyip silmiyor.

Büyük ihtimalle useradd komutuna "-m" flagı vermemişsin dolayısıyla /home/kullaniciadi klasörün oluşmamış.

@EldrithcWraith hocamın dediği gibi yapabilirsin, büyük ihtimal home'da klasörün yoktur zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı