Kl_as Hectopat Katılım 6 Nisan 2021 Mesajlar 261 Çözümler 3 Daha fazla Cinsiyet Erkek 4 Mart 2023 #1 Attığım resimdeki gibi kullanıcı profili kısmı gelmiyor kurulumda hatayla karşılaşmadım. Ve profil oluşturduğuma eminim CTRL+alt +F2 yapınca hesaba girebiliyorum fakat oturum açamıyorum. Dosya Ekleri IMG_20230304_021108.jpg 205,3 KB · Görüntüleme: 45
Attığım resimdeki gibi kullanıcı profili kısmı gelmiyor kurulumda hatayla karşılaşmadım. Ve profil oluşturduğuma eminim CTRL+alt +F2 yapınca hesaba girebiliyorum fakat oturum açamıyorum.
EldrithcWraith Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 30 Ağustos 2018 Mesajlar 2.943 Makaleler 6 Çözümler 27 Daha fazla Cinsiyet Erkek 4 Mart 2023 #2 Kl_as dedi: Attığım resimdeki gibi kullanıcı profili kısmı gelmiyor kurulumda hatayla karşılaşmadım. Ve profil oluşturduğuma eminim CTRL+alt +F2 yapınca hesaba girebiliyorum fakat oturum açamıyorum. Genişletmek için tıkla... Kullanıcıyı tekrar oluştur(daha önce home klasörünü kullandıysan yapma! bilgilerin gider), tty ekranına ulaştıktan sonra: userdel (kullanıcı adı) rm -r /home/(kullanıcı adı) useradd -m -g users -G wheel,storage,power,audio,video,network -s /bin/bash (kullanıcı adı) userdel kısmını "this user not exist" diyene kadar yapın. Arada sırada kullanılıyor diyip silmiyor. Artı 0 Eksi
Kl_as dedi: Attığım resimdeki gibi kullanıcı profili kısmı gelmiyor kurulumda hatayla karşılaşmadım. Ve profil oluşturduğuma eminim CTRL+alt +F2 yapınca hesaba girebiliyorum fakat oturum açamıyorum. Genişletmek için tıkla... Kullanıcıyı tekrar oluştur(daha önce home klasörünü kullandıysan yapma! bilgilerin gider), tty ekranına ulaştıktan sonra: userdel (kullanıcı adı) rm -r /home/(kullanıcı adı) useradd -m -g users -G wheel,storage,power,audio,video,network -s /bin/bash (kullanıcı adı) userdel kısmını "this user not exist" diyene kadar yapın. Arada sırada kullanılıyor diyip silmiyor.
L Linuxginar Terapat Zamanın Tanığı Katılım 4 Temmuz 2017 Mesajlar 7.554 Makaleler 6 Çözümler 137 Yer Izmir 4 Mart 2023 #3 Kl_as dedi: Attığım resimdeki gibi kullanıcı profili kısmı gelmiyor kurulumda hatayla karşılaşmadım. Ve profil oluşturduğuma eminim CTRL+alt +F2 yapınca hesaba girebiliyorum fakat oturum açamıyorum. Genişletmek için tıkla... Büyük ihtimalle useradd komutuna "-m" flagı vermemişsin dolayısıyla /home/kullaniciadi klasörün oluşmamış. @EldrithcWraith hocamın dediği gibi yapabilirsin, büyük ihtimal home'da klasörün yoktur zaten. Artı 0 Eksi
Kl_as dedi: Attığım resimdeki gibi kullanıcı profili kısmı gelmiyor kurulumda hatayla karşılaşmadım. Ve profil oluşturduğuma eminim CTRL+alt +F2 yapınca hesaba girebiliyorum fakat oturum açamıyorum. Genişletmek için tıkla... Büyük ihtimalle useradd komutuna "-m" flagı vermemişsin dolayısıyla /home/kullaniciadi klasörün oluşmamış. @EldrithcWraith hocamın dediği gibi yapabilirsin, büyük ihtimal home'da klasörün yoktur zaten.