Merhaba. Hemen hatamı söleyeyim. Gerçekten çok sinirliyim ve üzgünüm şu anda hemen başlıyorum. Öncelikle normal geldim bilgisayarımı açtım normal dolanırken çözünürlük sinirime kaçıyordu onu arttırdım ve birden out of range hatasını aldım. Bilgisayarı yeniden başlattım artık hiç açılmıyodu direk out of range hatası veriyordu ama bu GTX 970 için geçerliydi sonra bilgisayarın kendi yani İntel(R) HD Graphics 4600'dan çalıştırdığımda normal açılıyor bilgisayar. Ben bir oyuncu olduğum için kasmadan rahat bir şekilde oyunları oynamak istiyorum bu yüzden yardıma ihtiyacım var. En kısa zamanda yardım ederseniz çok sevinirim. Lütfen yardım edin.
dediğim gibi ekran kartı ile alakası yok çözünürlük ile alakası var çözünürlüğü değiştirdiğimde bu hata karşıma geldi televizyona bağladığımda bilgisayar ekran kartından çalıştırdım eski çözünürlüğe geri döndürdğm ama galiba ayarları kaydetmedi ama anakartın ekran bağdaştırıcısından çalıştırabiliyorum bana ekran kartı lazım o yüzden acil yardım lazım. dediğim gibi ben bir oyuncuyum ve oyunları da daha kasmadan oynamam gerek birde ekran kartı sürümünün en son olduğunu nereden öğrenebiliriz? Buda hatanın videolu hali:
Güvenli modda çalıştırı açın, "msconfig" yazın. Önyüklemeye girin. Ön yükleme seçeneklerini temel video yapın, uygulayın, kapatın. Başka birinden alıntı yaptım ama bir deneyin.
Başka bir DVI-VGA dönüştürücü ile de deneyebilirsiniz. Ne alakası var diyebilirsiniz ama bazen sorunlar tahmin edilmeyen şeylerden kaynaklanabiliyor.
Sürücünün güncel olup olmadığını anlamak için nVidia Denetim Masası'nı açın ve sürücü sürümüne bakın. Son sürüm 361.75 imiş. Bundan daha alt bir sürümse yükseltiniz.
Güvenli modda çalıştırı açın, "msconfig" yazın. Önyüklemeye girin. Ön yükleme seçeneklerini temel video yapın, uygulayın, kapatın. Başka birinden alıntı yaptım ama bir deneyin.
Başka bir DVI-VGA dönüştürücü ile de deneyebilirsiniz. Ne alakası var diyebilirsiniz ama bazen sorunlar tahmin edilmeyen şeylerden kaynaklanabiliyor.
Sürücünün güncel olup olmadığını anlamak için nVidia Denetim Masası'nı açın ve sürücü sürümüne bakın. Son sürüm 361.75 imiş. Bundan daha alt bir sürümse yükseltiniz.