Overclock Ekran Kartına Zarar Verir mi?

156318

Kilopat
Makaleler
5
Bende RX 570 Pulse ITX ekran kartı var ve gayet memnunum. Kartıma OC yaptım ve şu anda bir sorun görünmüyor. 1244'den 1370'e boostladım bellek hızını ise 1500'den 2050'ye çıkarttım. Fan hızı overclocksuz fan hızı %43 seviyelerinde çalışıyor ve 76 dereceyi geçmiyor. Overclocklu fan hızı ise %63 lerde. %50 voltaj arttırdım yani 170 Watt'da çalışıyor ve ısınma gibi bir problem yok en fazla 77 gördüm. Kartım zarar görür mü?

Voltaj vermene gerek yok, büyük bir O.C yapmamışsın. Ayrıca voltaj verecekseniz birden vermeyin, küçük küçük vererek yükseltin.

Doğru yapılan O.C sisteme zarar vermez.

Yaptigin islemden once ve sonrasi icin elde ettigin degerleri de yazar misin. Furmark sonucu iyi olur mesela. Ben de Sapphire RX 570 Nitro 4 GB var. Varsayilan ayarlarda 1280 Mhz - 1150mV idi. Furmark'ta 66 FPS aliyordum benim sistemde. 1050 Mhz - 850 mV'a dusurdum. Furmark skorum degismedi ornegin. Standart haliyle Shadow of the Tomb Raider'de 130W harciyordu. Simdi 70W'a dustu deger. Sen de kazancin ile ilgili bir kac ornek yazar misin?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı