Overclock için kaç RPM fan hızı lazım?

Ahmet Arda1

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartıma overclock yapmak istiyorum. 1600 RPM civarı fan hızı var yeterli mi? Ekran kartıma zarar gelir mi?

RPM değerinden çok hava basıncı daha önemlidir.
Arkadaşın dediği gibi düşük RPM değerinde daha iyi sonuçlar veren fanlar var.

Önemli olan hangi soğutucuda hangisini kullanmak gerektiğidir.
Kule tipi soğutucularda hava basıncı kadar RPM değeri önemlidir.
Sıvı soğutmalarda daha düşük RPM değeri görünür ama hava basıncı radyatörü soğutacak kadar iş yapmaktadır.

Hocam 75 dereceyi geçmediği sürece istediğiniz hıza ayarlayabilirsiniz. Ama isterseniz %100'de kullanabilirsiniz.

bilgisayardan pek anlamıyorum sıvı soğutma yok 4 tane fan var kasanın kendi fanları ekran kartınında 2 fanı var

İşlemci soğutucun kule tipi mi yoksa işlemci yanında gelen fandan mı?

İşlemci yanında gelen soğutucu ile OC işi imkansız. Kasayı daha serin tutmak için yeni fan almana gerek yok. Doğru ayarı bulmanız önemli.

Kule tipi soğutucu varsa eğer ekran kartı ve işlemci soğutucusu için doğru fan seçimi yapmak gerçekten çok önemlidir.

Kule tipi soğutucusu ısıyı kasaya yayma eylemi sergileyen bir etkene sahip doğru fan ayarı yapılmadığında.

Sıvı soğutmalarda devrine oranla yaptığı basınç çok önemlidir radyatörü soğutmak için.
Sıvı soğutma ısı birikimi diğer soğutucu türlerine göre çok daha başarılıdır.

Ekran kartını serin tutmak istiyorsanız eğer hava akışı iyi olan bir kasaya sahip olmanız lazım.
Önü cam veya pleksi malzeme bulunduran kasadan direkt olarak uzak durmanız gerekmekte.
Aynı etken OC yapılacaksa dahi geçerlidir.

Open air dediğimiz kasalara yönelim çok arttı.
Hatta insanlar artık kasanın yan kapaklarındaki camı veya pleksiyi söküp sineklik gibi filtre takıyorlar.
Böylece Ekran kartı çevresindeki ısı birikimi azalıyor.
Bunun tek bir eksi yönü var kasa içi hava akışı bozulması.

Bu kullanımda ön fanların önemi gitmektedir.
Belli bir aparat kullanımı veya modifiye yaparak yan kasaya takıldığını gördüm iptale düşen fanların.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…