Overclock ile R5 5600 işlemcisi R5 5600X'in gücüne ulaşabilir mi?

Yukapian

Kilopat
Makaleler
3
Elimde Ryzen 5 5600 sıfır kutusu açılmamış işlemci bulunuyor. İhtiyacım değil yapmayacağım ama sadece merak ediyorum. Profesyonel birisi bu Ryzen 5 5600 işlemciyi overclock ile 5600X performansına getirebilir mi?

Hocam ne kadar doğru bilmiyorum ama işlemcinin üzerinde bulunan çipi koruyan alanı kazıyıp bir şeyler yapıyorlarmış( tamamen kulaktan dolma bilgi olabilir) o şekilde işlemcinin gücü vs artıyormuş diyorlar. Sadece programla BIOS'la değil direkt fiziksel OC'den bahsediyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anladım hocam bende 10 yıl kadar önce benzer bir oalyı Gtx250 kartı için duymuştum ama gerçek olup olmadığını bilmiyorum sadece bir efsanede olabilir.

Benim asıl merak ettiğim, X'li modeller OC'ye daha yatkın oluyor diye biliyorum. Acaba 5600X'in silikon kalitesi genelde daha mı iyi oluyor? Bilgisi olan var mıdır? Eğer böyle bir durum varsa tercihim 5600X olur. Zaten iki işlemciyle OC işlemi uygulandığında tabii ki 5600X üste çıkacaktır, az da olsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…