Overclock ile R5 5600 işlemcisi R5 5600X'in gücüne ulaşabilir mi?

@dinkulturuogretmeni

Tamamen şans. Aynı muhabbet 3600 ve 3600X içinde vardı ama O.C potansiyelleri aynıydı.

Tamamen şans. Aynı muhabbet 3600 ve 3600X içinde vardı ama O.C potansiyelleri aynıydı.

Halihazırda 3600 işlemcim var ve 4.0 GHz için 1.25v istiyor. Açıkçası sonraki işlemcim (mümkünse) OC'ye yatkın olsun istiyorum. Yine de daha yatkın değil midir 5600X hiç oluru yok mu?

Halihazırda 3600 işlemcim var ve 4.0 GHz için 1.25v istiyor. Açıkçası sonraki işlemcim (mümkünse) OC'ye yatkın olsun istiyorum. Yine de daha yatkın değil midir 5600X hiç oluru yok mu?
Size denk gelen silikonlar aşırı kötüymüş. Ryzen 5 3600 varken 1.25v ile 4.4ghz kullanıyordum. Suan 5 5600 var onu pbo + CO ile kullanıyorum ama eğer sabit voltaj girersem 1.3v 4.8ghz de kullanabiliyorum. Voltaj belki daha da düşebilir denemedim.

CPU'nun sample kalitesini merak ediyorum, programdan bakacağım. Sanırım benimki demir

Bahsettiğiniz konu dlight olayı öncelikle bilgi ve tecrübe yoksa yapılmasını tavsiye etmem 5600x performansı alınırmı derseniz daha üzeride olabilir anakart serinize ve soğutmanıza bağlı olarak üzerinde çok rahat çıkılır ki çıktım da zamanında ama bunuda bilen birinin yapmasını tavsiye ederim stabil ve dengeli bir şekilde çalışması ve voltaj akımlarının sağlıklı olduğunu test etmek gerekli

PBO2 Curve ayarıyla aynı değer yakalanır, manuel OC ile üzerine bile çıkılır. 5000 serisi için en sağlıklısı Curve ayarı onu da söyleyeyim. 5600 için;
PPT: 65-75W arası (Kaç yerse, 60 yiyen 5600'üm olmuştu. Sonraki 5600'üm 75'i zorla yedi.)
EDC ve TDC yine 65-75A arası denenebilir.
Boost Clock Override +150-200 MHz (potansiyele göre)
Curve Optimizer, All Core, Negative, -20 veya 25 veya 30 (o da potansiyele göre denenir.)
Bu şekilde tam olarak bir PBO açık şekilde çalışan 5600X değeri alırsınız.
Aynı zamanda normal PBO'dan 10-15 derece serin çalışır işlemci.
7600X için dahi PBO2 kullanıyorum ve çok etkili oluyor 5000 serisi gibi.

Hocam 5600 var bende voltage ayarını motherboard olarak seçtim, +200 yapıp positive seçtim bir de PBO scalar ı 10X yaptım voltaj ise Auto da.

Curve optimizer de negative yapıp -20 yaparsak ne oluyor? Yani ben çok basit bir şekilde ne yapabilirim az bir fark bile olsa mesela?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…