Overclock ile RAM kıyaslaması yapılabilir mi?

karo1001

Hectopat
İyi günler elimde 2666 MHz CL16 RAM var bu RAM XMP 2.0 ile 1.2 Volt'ta çalışıyor ancak ben bu RAM'lari 3000 MHz CL16 ile 1.240v ile kullanıyorum sorunsuz RAM yükseltmek için ürünlere baktığımda 3600 MHz CL16 RAM'larin hepsi 1.350 Volt ile çalışıyor acaba bu RAM'lara aynı voltajı vererek aynı performans elde edilir mi?
RAM'in bellekleri Hynix marka gayet müsaittir overclocklanmaya ancak ikisinin performansı aynı olur mu?

Aynı performansı alabilirsin de, alamayabilirsin de. Bu tamamen elinde bulunan RAM'in kapasitesine bağlı.
Ama 2666 MHz RAM'i 3600 yapamazsın.
Yapabilir.

Yapsın bekliyorum.
Yahu böyle saçma bir yorum mu var? Her RAM'in kapasitesi aynı mı? Her RAM'in çipi aynı mı? Her RAM'in bini aynı mı? Her RAM'in PCB'si aynı mı?

Al en basitinden bir örnek.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu tür kanıtı olmayan saçma sapan bilgileri forumlarda paylaşmayı bırakın. Kafanıza göre teknoloji kuralı uydurmayın.

Son düzenleme:
Yahu böyle saçma bir yorum mu var? Her RAM'in kapasitesi aynı mı? Her RAM'in çipi aynı mı? Her RAM'in bini aynı mı? Her RAM'in PCB'si aynı mı?

Al en basitinden bir örnek.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu tür kanıtı olmayan saçma sapan bilgileri forumlarda paylaşmayı bırakın. Kafanıza göre teknoloji kuralı uydurmayın.

Arkadaşımızın anakartı B450 çipset ortalama bir anakart, RAM'leri de ortalama bir RAM, işlemcisi orta giriş seviye bir işlemci, ben imkan vermiyorum elindeki RAM'leri 3600 yapabilmesine.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı