Overclock nasıl yapılır?

Realics

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba sistemim şu şekilde.
Ryzen 7 9800x3D.
MSI Gaming X Slim RTX 4060 16 GB.
Corsiar venegance 32x2 RAM.
ASUS 1200 Power.
SSD Kingston.
Anakart ASUS ROG STRIX B850-E Gaming Wi-Fi
Bilgisayarıma çok abartı değil çok zorlamayacak işlemcimi hafif overclock yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Bana uzun uzun yazarsanızda sanırım terimlerden bir şey anlamam bu yüzden BIOS ayarlarından neler yapmam gerektiğini detaylı anlatabilecek varsa sevinirim.

Öncelikle overclok yapma sebebinizi öğrenebilir miyiz? Oyunlarda yeterli performansı alamadığınız için mi overclock yapmak istiyorsunuz? Detaylı bir işlem yapmadan önce bunları bilsek iyi olur. Gördüğüm kadarıyla sisteminiz oyunlar için üst segment.

Merhaba sistemim şu şekilde.
Ryzen 7 9800x3D.
MSI Gaming X Slim RTX 4060 16 GB.
Corsiar venegance 32x2 RAM.
ASUS 1200 Power.
SSD Kingston.
Anakart ASUS ROG STRIX B850-E Gaming Wi-Fi
Bilgisayarıma çok abartı değil çok zorlamayacak işlemcimi hafif overclock yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Bana uzun uzun yazarsanızda sanırım terimlerden bir şey anlamam bu yüzden BIOS ayarlarından neler yapmam gerektiğini detaylı anlatabilecek varsa sevinirim.

O işlemciye neden overclock? Dünyanın en güçlüsü sana yetmiyor herhalde 😀.

Öncelikle overclok yapma sebebinizi öğrenebilir miyiz? Oyunlarda yeterli performansı alamadığınız için mi overclock yapmak istiyorsunuz? Detaylı bir işlem yapmadan önce bunları bilsek iyi olur. Gördüğüm kadarıyla sisteminiz oyunlar için üst segment.
Sanırım takıntıdan dolayı her ne kadar hz değerinin 2 katı fps alsamda daha fazla almak istiyorum daha düşük inputlag için

Sanırım takıntıdan dolayı her ne kadar Hz değerinin 2 katı FPS alsam da daha fazla almak istiyorum daha düşük inputlag için

Yapma, yapabileceğin en gereksiz şey olabilir. O aradaki birkaç milisaniyelik input lag için işlemcinin ömrünü kısaltmak mı istiyorsun?

Sanırım takıntıdan dolayı her ne kadar Hz değerinin 2 katı FPS alsam da daha fazla almak istiyorum daha düşük inputlag için.

Gereğinin olup olmadığını siz daha iyi bilirsiniz fakat işlemciniz yeterince güçlü zaten.
Ha illaki yapacağım diyorsanız YT de anlatılan videolar var PC başlarken BIOS'a girin oradan fraq gibi şeyler var istediğiniz ve uygun olan değerlere OC leyebilirsiniz.
Fakat soğutma sisteminiz iyi değilse ( sıvı soğutma yoksa ) hiç önermiyorum. Zaten yavaştan yaza giriyoruz, işlemcinizin serin çalışması önemli.

Sanırım takıntıdan dolayı her ne kadar hz değerinin 2 katı fps alsamda daha fazla almak istiyorum daha düşük inputlag için
Bende öyle düşünmüştüm ama söyleyemedim size. Sisteminiz gayet iyi, overclock yapmak gereksiz. Sizin asıl derdiniz input lag. Peki bana input lagınızı nasıl ölçtüğünüzü ekran görüntüsüyle gösterebilir misiniz?

Garip bir sistem, herhalde daha sonra yeni bir ekran kartı alacaksınız?

O işlemciye yapabileceğin en iyi şey bana göre undervolt ve bir diğer tavsiyemde RAM'leri ayarlamak artı açmadıysan anakartından latency killer'ı açmak bu sayede yüzde 1 FPS değerini artırırsın.

Garip bir sistem, herhalde daha sonra yeni bir ekran kartı alacaksınız?

O işlemciye yapabileceğin en iyi şey bana göre undervolt ve bir diğer tavsiyemde RAM'leri ayarlamak artı açmadıysan anakartından latency Killer'ı açmak bu sayede yüzde 1 FPS değerini artırırsın.

Full rekabetçi oyunlar oynuyorum ekran kartı benim için çok da önemli değildi zaten çok fiyat artışı yaşanmış o yüzden bu ekran kartını tercih ettim insanların önyargısı kadar kötü bir ekran kartıda değil aslında ama evet katılıyorum sistemin diğer parçalarına göre orta seviye kalıyor.

Bende öyle düşünmüştüm ama söyleyemedim size. Sisteminiz gayet iyi, overclock yapmak gereksiz. Sizin asıl derdiniz input lag. Peki bana input lagınızı nasıl ölçtüğünüzü ekran görüntüsüyle gösterebilir misiniz?

Merhaba biraz geç oldu bu konuda pek bilgi sahibi değilim aslında ne ile ölçeceğimi tam olarak bilmiyorum Valorant'ta işlemci gecikme süresi 2.5 ms gibi bir süredeyken işlemciye biraz overclock yaptığımda 0.7'ye falan düşürmeyi başarmıştım onun için sormuştum BIOS ayarlarını falan tam olarak düşük inputlag için yapabileceğim hiçbir video bulamadım yabancı videolar varsa da onları da anlıyamıyorum maalesef.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı