Overclock ne kadar gerekli?

Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Gümrük Muhafaza Memuru
9600KF işlemcimi aldığımdan beri Overclock'lu kullanıyorum 5 GHZ'da. Tek oynadığım oyun PUBG. OC yapma amacım yüksek FPS almak değil de daha stabil FPS alabilmek. Misal oyunun çok fazla işlem gücü gerektirdiği anlarda mesela kalabalık alanlarda CPU'ya binen yükün anlık olarak arttığı anlarda FPS'in çok fazla düşmesini engellemek. OC yapmasam sadece Game Boost açık halde oynasam (Sanırım 4.5 - 4.6 GHZ'a falan tekabül ediyor.) yine o anlık FPS düşüşleriyle başa çıkabilir mi işlemcim? Çünkü genel manada bakıldığında OC yaptığımda attığım taş ürküttüğüm kuşa değmiyor. Arada 7-8 FPS falan oynuyor sadece. Fikirleriniz nelerdir?

Overclockun herhangi bir zararı var mı işlemciye? Ben yok diye biliyorum. Eğer zararı yoksa tam performansını neden kullanmayasın ki?
Transistörler yani yarı iletkenlerin ömrü, bir insanın ömrünü 2 hatta 3 katına kadar dayanım gösterebilirler.

O.C elbette işlemcinin ömrünü kısaltıyor ama bunu görecek kadar uzun yaşayacağını sanmıyorum.

İşlemcinin ömrü dolmadan performansı yetersiz kaldığı için emekliye ayrılacaktır.

İyi bir soğutmanız yoksa işlemcinin ömrünü kısaltır. Tavsiyem gerekmedikçe (ki önümüzdeki birkaç yıl gerekmeyecektir) OC yapmayın.

Dostum soğutmam iyi de ben başlığı biraz da ileriye dönük açtım. İleride belki bir B460 anakart + 10600 veya 10700 falan alırsam daha ucuza gelecek, hatta baya farkedicek aradaki fiyatlar Z serisi anakart ve K serisi işlemcilere göre.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı