Overclock Sadece Hız Aşırtmalı Modellere Mi Yapılır ?

yusuf gürel

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Dev | CpE
Overclock Sadece Hız Aşırtmalı Modellere Mi Yapılır ? Bende İntel Celeron 1005 M 1.90 ghz (2 CPUs) gibi saçma bir CPU var. PC yeni. Sizce overclock yapmalı mıyım? Bir de kendim mi yapayım yoksa uzman birisine mi yaptırayım? Uzman biri yapsa bile ne fark olacak ? Sonuçta aynı işlemler yapıyoruz. Sorularıma cevap verirseniz sevinirim.

Son düzenleme:
Hayır. Hız aşırtmalı model demek fabrika çıkışlı overclocklu ürün demektir. Siz daha çok overclock yapmak isterseniz yapabilirsiniz. Overclock hakkında bilginiz yoksa yapmamanızı tavsiye ederim. Uzman birinin yapmasını tavsiye edilmesinin sebebi ise, overclock yanlış yapıldığında donanımın zarar görmesine kadar varan sonuçlara yol açmasıdır. Şahsen o işlemciye ben overclock yapmanızı tavsiye etmem.

Ama PC yeni.

OC işlemi, üretici firma tarafından gerekli ayarlar kısıtlanmadığı sürece yapılabilir. Tabi uygun kasa, soğutucu ve anakartınız olduğu müddetçe.
Yukarıdaki cümleden de anlayacağın üzere o sisteme OC yapmaya kalkışmamalısın.

Mobil işlemcilere O.C yapıldığını ilk defa duyuyorum.

Hem mobil hem Celeron olunca o iş biraz zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…