Overclock Sonrası Bilgisayar Açılmıyor

ozimo35

Hectopat
Soğutucu olarak Cooler Master Masterbox Liquid 240, anakart olarak da Asus TUF Z370 Plus Gaming var. Bu anakart işlemciyi otomatik ayarlarda 4.3 GHZ hızda çalıştırıyor voltaj olarak da 1.350'lerde çalıştırıyordu. Ben de Asus'un kendi masaüstündeki programını kullanarak otomatik olarak desteklediği en yüksek stok hızlara ayarladım ve test ettirdim sorun olmadı. Voltaj olarak da neydi aklımda kalmadı ama 4.8 GHz hıza ayarlamıştı kendisi. Derken oyuna girdim, Afterburner programı ile takip ediyordum ve birden işlemci sıcaklığı kademeli ve hızlı bir şekilde yükselip 100'ü buldu ve bilgisayar kapandı. Sonrasında ise açmaya çalıştığımda sadece kasa açılıyor ekrana herhangi bir görüntü gelmiyor.

Denediğim yöntemler ise şu şekilde;

• BIOS pilini çıkardım bi miktar bekleyip geri taktım düzelmedi.
  • Jumper uyguladım yine olmadı.
  • RAM'eri söküp taktım yine olmadı.
  • Ekran kartını söküp taktırdım yine olmadı.

Acaba anakart ya da işlemci yanma gibi bir durum mu var?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciyi çıkartıp işlemcisiz çalıştırmayı denediniz mi? Hatalı çekirdek açma ve hatalı RAM ayarı sonrası BIOS pilini çıkartıp işlemcisiz çalıştırarak sorunu çözmüştüm.

Hayır denemedim.sadece bios pilini çıkartıp tekrar takarak denedim.

Yenisi eskisi yok yani, voltajı fazla verirseniz bütün işlemciler yanabilir. Normal çalışma koşullarında bir sorun olmaz. Ama burada elle müdahale var. OC her zaman risk içerir.
Recep bey.diyelim ki bu dediğiniz parçalar yandı.Garanti kapsamına girer mi girerse de garantiye verirken ne olarak belirtmeliyim bilgilendirir misiniz?

Recep bey.diyelim ki bu dediğiniz parçalar yandı.Garanti kapsamına girer mi girerse de garantiye verirken ne olarak belirtmeliyim bilgilendirir misiniz?

İnternette gezinirken bilgisayar kapandı bir daha açılmadı dersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…