Overclock sonrası Dram Voltage ı kırmızı oldu

yuppie06

Hectopat
evet arkadaşlar işlemciye bios üzerinden 4.2 ghz e çıkarttım daha öncelerinde 5ghz e kadar çıkmıştı işlemci bu işlem sonrası msı in control center programında genel bilgilere baktığımda DRAM Voltage ın kırmızı olduğunu görüyorum sizce bu değer normal mi yoksa oradaki seçimlerden değiştirmeli miyim ?

Control Center ı kullanmamın sebebi işlemci fanı %100 de kullanılıyor sürekli, otomatik bir ayarı mevcut değil %100 kullanımda işlemci 35-40 derecede iken %75 ve %50 ayarına aldığımda normal internet ve masaüstü işlemlerimde 40-55 derece arası oluyor ama büyük ölçüde gürültüyü azaltıyor. Bu işlemci fanı kontrolünü otomatik yaptırabilir miyim ? ( msı afterburner gibi kendimiz ayar çekebileceğimiz bir program var mıdır ? 60 derece sıcaklığa geldiğinde geldiğinde %80 çalış gibi....)

Resimler ;

ısrarcı bir tavır olacak belki bana kızacaksınız fakat em sevmediğim şey bu arada konu güncelleyip durmaktır fakat gerçekten bilgisayarı sürekli kullanıyorum ve bu kırmızılık canımı sıkmaya başladı sistemi de yükseltme yapacağım ileride veya yakın tarihte bir sorun teşkil eder mi diye korkuyorum

Voltaj'ın kırmızı olması, bu onun oldukça yüksek olduğunu gösterir! Size tavsiyem: Ram voltaj'ını biraz düşürün. Yüksek Voltaj ısıyı artırır donanım da ömrünü azaltır diye düşünüyorum...

çok sagolun ilk işim voltajı düşürmek olucak zaten bu o.c işleminden sonra ekran kartından kasa sıcakligina kadar her bileşenin ısısı arttı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…