Overclock Sonrası "'Power supply surges detected during the previns on" Sorunu

Erkan abi bildiğin üzere bu hatayı almanın temel sebebi güç kaynağından donanımlara aktarılan akımda dalgalanmalar, istenilenin dışında yükselmeler yaşanıyor olmasıdır. Sistem, donanımı koruma amaçlı refleks uyguluyor ve gücü kesiyor.

Ancak şöyle de bir gerçek var ki Seasonic bu alanda Dünya devi, modelinden araştırdığım ürün kesinlikle eski PSU'nuzdan çok daha kaliteli ve ufak oranda daha güçlü. Böyle bir PSU akımda dalgalanmalara falan yol açacak seviyede kalitesiz bir ürün değil.

2. kartı devreye soktuğunuzda bu sorun ile karşılaşıyor olmanız bende de bir şüphe uyandırdı. Sisteminizin tam olarak ne miktarda güç gereksinimi olduğunu bilmiyorum. Eski PSU ile aynı işlemleri uygulayabiliyor muydun Erkan abi? Yeni PSU'nun verimliliği de eskisinden kötü değil zaten, daha fazla güç sağlayabilecek kapasitede olması gerekiyor.

Murat hocamız da işletim sistemi üzerinden yazılımsal yönüne baksın, çok daha bilgili o konularda bizden. Belki bir ipucu yakalar
Senin adına da üzüldüm, böyle bir sistemde böyle bir hata almak hoş olmaz

Son düzenleme:
Sen sistem çalışır vaziyette imzamdan Aida64 raporu paylaş bakalım.
Boyrun Murat hoca: İndir Report htm

@BilgisayarKurdu, Bu açtığım konuya bir göz at. Orada eğer doğru ise benim sistemim OC'lu 1369 Watt'a ihtiyaç duyuyor. Ancak ne var ki an itibariyle yaşadığım sorunu diğer Power ile yaşamıyordum.
Ben en iyisi bir video çekeyim, belki size fikir verir.

Ramlerde sorun var. Doğru slotlarda değiller galiba, dual channel cl değerlere sahipler.
  • İşlemci en solundaki 1. slottan başlayarak 1 slot boş bırakarak takın. Yani 1 dolu, bir boş şeklinde.
  • İşlemci sağında ise bir boş bir dolu şekilde olacak.

Murat hocam slotların konumunda bir yanlışlık olmadığını söylüyor elimizdeki veriler. Erkan abi doğrular yinede.
A1 - B1 - C1 - D1 slotlarının kullanılması gerektiği yazıyor, AIDA raporunda da bu şekilde görüyorum.

Bana kalırsa tüm sinyaller güç kaynağını işaret ediyor. Anti Surge teknolojisi devre dışı bırakıldığında sistemin kendini doğal yollardan resetlemesi de buna sinyal, tek TİTAN ile kullanımda sorun olmaması da.
Bellekler ile alakalı bir durum olsa tek TİTAN kullanımında da çift TİTAN kullanımında da belli etmesi gerekirdi kendini diye düşünüyorum.
Erkan abi sen belleklerin konumunu kontrol et, verilerde yanlışlık olacağını sanmıyorum ancak işimizi garantiye alalım.

Bana sorarsan sorunu güç kaynağında görüyorum. Ya 1250W değerini sunamıyor ya da içeride bir şeyler yolunda gitmiyor belli ki.

Murat hocam slotların konumunda bir yanlışlık olmadığını söylüyor elimizdeki veriler. Erkan abi doğrular yinede.
Ben doğrulamak için yazıyorum İşaretlediğin bölümün yanına bak bakalım kaç mhz'de çalışıyor ve kaçı?

Bana kalırsa tüm sinyaller güç kaynağını işaret ediyor.
Haberim var, ancak boşuna kimseyi masrafa sokmak istemem her konuda böyleyim eğer fark edemediyseniz. O yüzden çözülebilecek şeyleri kontrol ettiririm. En son olarak çözümü söylerim.

Murat hocam, BilgisayarKurdu'nun da dediği gibi, Ram'ler doğru slotta. Zaten Ram'lerde sorun olmuş olsa tek karta da hata vermez mi?
İsterseniz bir de videoya bakın:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Murat hocam lütfen yanlış algılamayın beni, sizin nasıl biri olduğunuzu herkes az çok bilir zaten
Ben zaten verileri çok ayrıntılı inceliyorum, Erkan abi'mi yanlış yönlendirmek ben de istemem asla.

Burada 4 adet bellek yuvasının testin yapıldığı anda 1333MHZ sabit çalıştığını görüyorum. Yukarıdaki verilerde işlemcinin sağında bulunan 2 bellek ile solundaki 2 bellek farklı frekansta görünse de burada öyle demiyor. O değerlerde bir yanlışlık olduğu belli.
Anakart kitapçığındaki slotlar ile AIDA64 testinde aldığımız değerler de karşılaştırılınca slotların konumunda bir hata olmadığı, düzgün frekans değerlerinde çalıştığı anlaşılıyor. Size karşı bir hatam varsa affola

3MBPS internet olunca 1080P biraz lüks kaçabiliyor, birazdan dönüş yaparım abi, bilgisayar 144P izletmeye çalışıyor da

Erkan abi paylaşmış olduğunuz videoyu izledim. Prizden çekilen güç değerini gösteren alet inanılmaz hoşuma gitti, gerçekten çok yararı dokundu size bu konuda

Güç kaynağının tek TİTAN ile prizden 700W çektiğini görüyorum. Güç kaynağının %90'a kadar verimli olduğunu düşünürsek sistem tek TİTAN, yüksel voltaj değerleri ile aşağı yukarı 620W kadar bir güç tüketiyor. İkinci bir TİTAN'ın güç gereksinimi de 250W civarında olacaktır dolayısıyla sistemin 1050W güç gereksinimi bulunmakta. Kısacası güç kaynağının prizden verimlilik durumunu da göz önünde bulundurarak 1100W - 1300W kadar çekmesi gerekiyor.

Sizin yeni aldığınız güç kaynağı 1250W ve %90 verimli, prizden 1380W civarına kadar sorunsuz güç çekebiliyor olması gerekiyor ancak 1000W çektikten sonra nefesi tıkanıyor anlaşılan.

Anti-Surge çipinin uyarı vermesinden de anlaşılacağı üzere güç kaynağı ya belirli bir yük altında stabil voltaj akımı sağlayamıyor ya da gerçekte vaat ettiği gücü sunamıyor.
Bu konuda yazılımsal bir sorun göremiyorum ben. Sizi de boş yere yormak istemem elbette.

Aslında sorun netleşti gibi, yinede emin olmak için SLI TİTAN standart voltaj ve frekans değerlerinde testi gerçekleştirin. Yine aynı durum söz konusu olursa servise net bir açıklama ile göndermenizi önerebilirim. @er36po

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…