Evet
@BilgisayarKurdu, Enerji tüketimini ölçen cihaz harika... 25-100 watt'lık ampullerde de denedim doğru mu ölçüyor diye, ve gerçekten doğru ölçüyor.
Bu olayda aklımda 2 soru işareti var. Ya önceki 1100 Watt'lık güç kaynağı 1100Watt'tan fazlasını verip sistemi besleyip hata vermesini önlüyordu ya da bu güç kaynağı senin de belirttiğin gibi 1000- 1100 Watt'ın üstüne çıkmıyor. (Yani Bu 1250 Watlık PSU'da bir halt var gibi)
Yalnız şöyle de bir şey var, Wat ölçer tam da o anda tüketilen watt'ı ölçemiyor, yani biraz geriden algılıyor, şöyle ki; örneğin sistem o anda 1000 W çekiyordur ancak bu tan o anda watt ölçerde 900-950W olarak beliriyor. Yani bizim gördüğümüz 1000 W aslında 1100-1150 olabiliyor, tabi tam o esnada sistem reset atıyor bu bağlamda çıkılan max değeri göremiyoruz.
@Murat5038 hocam, gücü düşük verdiğimde bu sefer kartlar, ister tek ister SLI'da güç yetersizliğinden hata veriyorlar. Bu kartları ve sistemi yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum, hangi değerlerde, voltajda en iyi performansı vereceklerini deneme-yanılma yoluyla öğrendim ve gidebilecekleri uç noktaya kadar gittim. Öyle ki; geçen sene, yani 980-980Ti, vs. çıkmadan önce DH'de Valley, 3D Mark'ta en yüksek skoru almıştım.
Bu lanet olası PSU'yu neden aldım bilmiyorum. Şimdi, servise yollaması kolay ancak onu sistemden sökmek çok zor
Ayrıca, Murat hocam, tek kartta OC'lu OC'suz kesinlikle hata almıyorum. OC'suz çift kart ile de hata almıyorum, istersem saatlerce oyun oynayayım.
Belki fark etmemiştir diye,
@Recep Baltaş'ı tekrar etiketliyorum. Recep bey, sizin bu konuda bi fikriniz yok mu?
PSU'yu söküp yeniden takmak gerçekten bayağı uğraş gerektiriyor: (Sistemi tamamen sökmem gerekiyor)