Overclock Sonrası "'Power supply surges detected during the previns on" Sorunu

Neyse abi sorunu görmüş olduk neticede Umarım çok uğraştırmaz seni soğutma sistemi.
Kesinlikle uğraştıracaktır... PC'yi tamamen söküp PSU'yu çıkarıp göndermek, 20-30 gün beklemek, sistemi tekrardan, montajlamak ve sonrasında; ya tekrar sorun çıkartırsa

Ya bende mi sorun? Benim de islemci arızalı çıktı, adam soğuk soğuk konuşuyor sen birde denedirmişsin belki yaşım onlardan küçük olduğu için 22 yaşındayım aslında fazla yaş yok aramızda. Abi şu kasayı göstermesen kıskanıyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam. Başından beri sorunun PSU'dan kaynaklı olduğunu düşünüyordum. Ve sorununuz sonunda halloldu. Valla dediğiniz gibi 30 gün o PSU'yu gönder. Sonra denemeleriydi vs... derken adamlar ellerinden geldiği kadar bu süreyi uzatacaklar. Tıpkı şuan benim yaşadığım durum gibi. Sorun çözüldüğüne göre biz de en az sizin kadar mutlu olduk. Ve size yardımım dokunduysa ne mutlu bana

Erkan Abi servisin adresini yaz, Anadolu yakasındaysa ilgilenmezlerse falan geçerken bir uğrarım tatlı dille.
Ayrıca servise kargo ile gönderirken şikayeti iyi belirtmek lazım, aynı şekilde tekrar size kargolanırken de %100 yük altında tüm kanallar kontrol edilip öyle yollanmalı, bu konuda ricacı olup konunun hassasiyetini belirtirseniz ilgilenmemeleri gibi bir durum söz konusu olmaz zaten. Çocuk oyuncağı değil, 1000TL'lik PSU neticede.

Son olarak eve geldiğinde ilk olarak dışarıdan montaj yapıp denemekte fayda var, başarılı olursa içeri alırsınız, gerçi bunları söylemeye gerek yok bizden önce düşünmüşsünüzdür
Ne diyelim abi, hayırlısı neyse o olsun

@BilgisayarKurdu, esnafımızın, servislerimizin anladığı Tatlı Dilden mi?
Tama, bilgi veririm kardeşim

Bu arada, dün biraz acele işim vardı, o nedenle Vatan Ben ve Kasa Maceramı açıklayamadım.
Efenim, Girdim mağazaya ortalık her zamanki gibi orta seste çalan bi müzikle sakin, oh dedim, ortalık sakın iken bu PSU denemesini sessiz sedasız yapıp çıkacağım dedim, ancak bi 10-15 dakika geçmedi Vatan çalışanı ve onları takip eden müşteriler toplandı...
Başladılar soru yağmuruna... (Bu nedir, ne işte kullanıyorsunuz, siz yoksa hacker, vb. misiniz, falandı-filandı...) "Yok ya" ne hackeri, ne grafikeri, ben bildiğiniz bir oyuncuyum, bu kasayı özellikle oyun oynamak için kurdum dedim.
Bazı tepkileri tahmin edersiniz; "ya sırf oyun için bu kadar masrafa ne gerek vardı, vs." Onlara şöyle bi yan gözle baktım

Neyse, aramıza bir de ORT (Ordu Radyo TV) çalışanı, görevlisi katıldı, "isterseniz bu kasayı yayınlayalım" dedi. Ona bu kasa zaten eskidi ve piyasada az sayıda da olsa var, gerek yok dedim. Ama yakın bi zamanda Desk PC yapacağım, ve Sosyal'de açtığım "Dese PC ön hazırlık" konusundaki görselleri gösterdim, bu tarzda olacak diye.
Resimlere bakıp çok beğendi ve "eğer bunu yapıp bitirdiğinizde bize mutlaka haber verin" deyip telefon numaralarını verip benimkini de aldılar.
Yani anlayacağınız kasa sayesinde bir anda meşhur olduk iyi mi

@BilgisayarKurdu, maalesef uzay sistem kuramam PSU'yu denemek için. Bilirsin, PSU'yu yerleştirmek-sökmek için sistemi sökmem gerekiyor. Yani power'i dışardan da bağlasam sistemi tamamen kurmam gerek yine de.

Öyle bir kasa macerası olacağı belliydi zaten, kasayı siyah poşet içerisinde götürmek lazımdı aslında
Ordu Radyo TV çalışanına karşılıksız yayın yaptırma bence, bir sakal atsın o kadar yayınlama meraklısıysa

Bu arada PSU'yu servise yollarken zaten Custom sıvı soğutmayı bozman gerektiğini unutmuşum abi, test edebilmek için bile tekrar montaj yapmak gerekecek anlaşılan. Allah sabır versin o zaman

Hocam valla Vatan mağzasındaki olacak olaylar tahmin ettiğim gibi gelişmiş İlk başta çok sessiz sakin ve durgun görünür ama uzay mekiği gibi bir bilgisayara sahipseniz herkes etrafınızda toplanır ve ''Bunu ansıl topladınız, siz bilgisayar ile kafa yoruyosunuz herhalde'' diye konuşuyorlar Sonuç olarak hepimiz mutlu olduk. Ben size PSU almanız için Corsair HX1000i önermiştim ama Seasonic fiyatı yüzünden sizi kendine doğru çekmişti. Neyse bu konuları geçelim. Uzay kurulum yapamayacağınıza göre artık direk takıcaksınız sanırım

Son düzenleme:
@Mehmet Emre BOŞÇA, @VanquisheR_,
İyi dilekleriniz için teşekkürler.
Ben yeni bir PSU almayacağım, hem 1000 TL'ye yakın bi para vermişken ikincisine de bi 1400 TL civarında daha verme şansım yok

Bu sıkıntılı olan güç kaynağını servise yollayacağım, geldiğinde testleri yapıp emin olduktan sonra karar vereceğim.

@VanquisheR_, 1000 W'link Corsair değil de, keşke almışken 1200 Watt'lık olanını alsaymışım.
Vatanda denediğim Corsair 1200 W olanıydı, kesinlikle harika bir PSU.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…