Overclock sonrası sistem açılmıyor

Bilgehan ŞEN

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhaba, benim sorunum şu; bilgisayarım overclock sonucu (sadece işlemciye giden voltajı 1.325'den 1.4 yaptım ve ardından yanlışlıkla ayarları kaydedip çıktım) kapandı ve bir daha açılmadı. Açılmadığından kastım kasa açılıyor ışıkları sesi vesaire geliyor ama monitöre görüntü gelmiyor, monitör bilgisayar kapalıymış gibi davranıyor, sizce bunun sebebi nedir? İşlemciyi yakmış olabilir miyim? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. :(

Umarım işlemci bozulmamıştır.
Öncelikle enerjiyi kes, kabloyu çıkart. Daha sonra BIOS pilini sök ve 5 dakika kadar bekle. Bekleme bittikten sonra tekrar tak ve açmayı dene.

Umarım işlemci bozulmamıştır.
Öncelikle enerjiyi kes, kabloyu çıkart. Daha sonra BIOS pilini sök ve 5 dakika kadar bekle. Bekleme bittikten sonra tekrar tak ve açmayı dene.
Cevabınız için teşekkürler fakat benim bilgisayarım masaüstü BIOS pili nerede bilmiyorum yerini soylerseniz memnun olurum teşekkürler.

Anakartın üstünde saat pili ile aynı şekilde bir pil göreceksin. O BIOS pili.

pil işe yaramazsa biosu sıfırlamak için anakartın üzerinde pin olur. ordan da müdahele etmek gerekebilir. anakartın markası ne hocam

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı