Overclock ve kararlılık

ASUS Commando nere, GA-945GZM-S2 nere

RAM'lerin frekansı ile MOSFET ısısının hiçbir alakası yok. MOSFET voltaj üretir dedim ama sen nedense bellek frekansı ile bir ilişki kurdun. Her neyse, işlemci hızını artırınca bellek hızı da artar doğal olarak. Aylardan beri her OC konusunda bundan bahsediyorum ve overclock sadece işlemci frekansını yükseltmek değildir diyorum ama birisi bir parçasını yakmadan bu konuyu anlamayacak...

Şöyle bir site buldum ama senin işlemci 5 Ghz üstüne çıkmış (Tabii güze ldonanımlar ve soğutma ile.) :
### Asus Commando-Pentium D 925 Overclock @ 5420 [Hava Soğutma] 7GHZ LN2

Evet gördümdü bunu çoğu yeri gezdim en son ya 6.4 yada 6.6 görmüştüm rekor olarak tabi adamlarda para var. Bugün pentium d 945'i yarın i5 2400'ü rekor kırıyorlar.

Bu arada kasayı yanıma aldım ve girdim blur'a. 3.4 Ghz iken mosfetlerde elim 3 saniye duramıyordu. Yüklenmelerde ısı anormal sekilde artıyor. Kendi hızına 3.00'a geçtiğimde uzun süre elimi tutabildim. Buda 0.4ghz hızın bile mosfetlerin ısısında önemli derecede değiştirdiğini gösteriyor. Arada sırada parmaklarım işlemci fanına çarpsada kazandığım deneyim paha biçilemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…