Overclock yaparken voltaj düşürmek için ayar önerisi

NazeTHR

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
•Ryzen 5 5600X | •AMD Radeon RX 6700 XT Phantom Gaming D 12GB OC | •Crucial Ballistix (2x8)16 GB 3200 MHZ (OC 3600 MHZ) | •MSI B550-A PRO | •MWE 650 80p | • Corsair Spec Delta RGB
Merhaba, 5600X işlemcimi all Core 4.8 GHz'e overclocklamak istiyorum. 4 kez ctr testi yaptım ve ctr testine göre işlemcim golden sample. 1.35v llc mode 3 4.7 GHz de kullanıyorum. Biraz hız manyağı olduğumdan 4.8 GHz hıza ulaşmak istiyorum. Golden sample bir işlemci için bu hızlara göre çok yüksek voltaj değil mi? Amacım işlemcinin voltaj ihtiyacını kısarak 4.8 GHz hıza stabil bir şekilde ulaşmak.

Bunu kendiniz milim milim kısarak denemeniz lazım hocam, burada vereceğimiz değerler muhtemelen sizin sistemle uyumlu olmayıp mavi ekran hatasına sebep olabilir.

Doğru söylüyorsunuz da voltaj azaltmak için ne yapmalıyım? Voltaj gereksinimi düşüren herhangi bir ayar var mı?

1.35V 4.7 ile OCCT small data set testi açtıgında ya BSOD yiyeceksin ya da işlemcin 110 derece çıkacak.

TDP lock var mı? CB23 skorun nedir?

TDP lock yok işlemci 170wlara kadar çıkıyor. 4.8 GHz 1.45v ile Cinebench'te hata yok gibi gözüküyor şu an bitince skoru yazacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı