Overclock Yapılan İşlemcide Turbo Boost Özelliğini Kullanma

Daha fazla  
İnternetten yerli yabancı forumlara genel olarak bir göz gezdirdim fakat aklımdaki soruya tam olarak bir cevap bulamadım.

Overclock yapılan bir işlemcide Turbo Boost özelliği kullanılamıyor mu? Örneğin 3.0GHz temel 3.5GHz boost frekansta çalışan bir işlemci 3.5 temel 3.8 boost frekans olacak şekilde overclock yapılamaz mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aradan epey bir zaman geçti ama Turbo Boost özelliği kapalı olarak overclock yaptığımız işlemciyi güç yönetiminden en düşük seviyeyi %60-70 ayarlarsak bu da bir nevi Turbo Boost gibi olmaz mı? Amacım güç tüketimini azaltmak.

Islemci surekli OC hizinda calismaz zaten, yuk durumuna gore kendini ayarlar.

Yaptın mı hız aşırtma ekran görüntüsü paylaşır mısın? Bende de aynı işlemci var bende yapmak istiyorum.

Yaptın mı hız aşırtma ekran görüntüsü paylaşır mısın? Bende de aynı işlemci var bende yapmak istiyorum.
Overdrive programını kullandım. Otomatik overclock özelliğini denedim 4.2'ye kadar çıkardı ama ben şu an stok soğutucusunu kullanıyorum sıcaklık konusunda tereddüt ettiğim için eski haline getirdim. İyi bir soğutmayla 4.5'i görebilir sanırım.

Hangi soğutucuyu kullanıyorsun? Birde ekran görüntüsü atar mısın Overdrive' ın?

Birde AMD Cool Quiet özelliği var onu kapatman gerekiyor.

Buradaki Auto Clock özelliğini kullandım. Sistem stabil çalışıyordu fakat CPU-Z MSI ile stres testinde işlemci 65 dereceyi gördü. Kullandığım soğutucu şu an AMD'nin Cooler Master ile anlaşarak beraber verdiği Near Silent soğutucu kırmızı fanlı olan. Ekstra biostan bir müdahalede bulunmadım.

Voltaj verdin mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…