Overclock yapınca oyun çöküyor

Onur Berkay Can

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, bugün bilgisayarıma overclock yaptım. İşlemcimi 3.70GHz'ten 4.20GHz'e çıkarıp voltajı 1.40000'e çıkardım. RAM'lerimi ise 2666MHz'den 3200MHz'e çıkarıp voltajı 1.35'e çıkardım. İşlemci ve RAM overclockluyken oyunlara girdiğimde hiçbir sorun yoktu, stabildi. Fakat sıra ekran kartını overclocklamaya geldiğinde MSI Afterburner'dan overclockladım fakat overclock miktarı fark etmeksizin (sadece 1MHz yükseltsem bile) ekran kartı overclocluyken oyuna girdiğimde oyunlar çöküyor. Bunun çözümü ne olabilir? Ya da anakart üzerinden ekran kartı overclocku yapılıyorsa oradan nasıl yaparım? (çünkü internete GPU overclock diye arattığımda sadece MSI Afterburner videoları çıkıyor)

BIOS ayarlarinda ekran kartı ile ilgili bir şey vardi tam olarak hatirlayamiyorum lakin o bahsettiğim şeyin değerini 100 yapmaniz gerekiyordu PCI Express ile ilgili bir şey idi ama bazen onu illaki yükseltmek gerekiyordu diye hatirliyorum ona bir bakabilirseniz guzel olur.

İşlemci ve RAM'e yaptığınız hız aşırtmanın stabilitesine baktınız mı?
GPU'ya yaptığınız ayar diğer bileşenlerin stabilitesizliğini tetikliyor olabilir. Öncelikle yaptığınız hız aşırtmanın stabil olduğundan emin olun.

Bakacağım, teşekkürler.
İkiside stabil durumda.

İşlemcinizi Cinebench R23 çoklu çekirdek testine sokun ya da Prime95 de olur RAM bellekleride Memtest86 testini yapın stabil olduğu ancak bunlarla anlaşılır.

İşlemcinizi Cinebench R23 çoklu çekirdek testine sokun ya da Prime95 de olur RAM bellekleride Memtest86 testini yapın stabil olduğu ancak bunlarla anlaşılır.
işlemciyi test ederken Blue screen yedim Ramler stabil işlemciyi eski haline getirdim fakat ekran kartını overclocklayınca yine oyun çöktü

İşlemciyi test ederken Blue screen yedim RAM'ler stabil işlemciyi eski haline getirdim fakat ekran kartını overclocklayınca yine oyun çöktü.

O bende de oluyordu hala çözemedim ve sinir olup biraktim işlemci ve RAM'lere yapsamda ekran kartini etkiliyordu veya oyun çökuyordu ya baska bir şey oluyordu.

O bende de oluyordu hala çözemedim ve sinir olup biraktim işlemci ve RAM'lere yapsamda ekran kartini etkiliyordu veya oyun çökuyordu ya baska bir şey oluyordu.
Zaten Birkaç Yıl Önce eski bilgisayarımdada baya bi denemiştim olmadığı içim bende sinir olup bıraktım şimdi tekrar deniyim dedim yine aynı sorun

Oclu ekran kartını OC yapınca sürekli çöküyor. Bence ekran kartını hiç elleme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…