Overclock yaptığımda PC donuyor ve BIOS ayarları değişiyor

Bekirtzcn

Hectopat
Power'ım 300W Anakartım Gigabyte GA G41M combo işlemcim Xeon E5450 771 pinden modlanmış bir işlemci anakartı işlemcim Windows 10 desteklemediği için modlu BIOS ile kullanıyorum işlemcimin stock hızı 3 GHz iken Windows'u kurup baktığımda 2 GHz olduğunu gördüm. BIOS'a girdim ve çarpan kilidini 6'dan 9'a çektim tam 3 GHz oldu. Ardından RAM'ın 1060 MHz olduğunu gördüm onu da 1333'e çektim. F10'a basıp çıktım CPU Z'ye baktım her şey normal çalışıyordu. CS:GO'ya girdim ve 2 3 dakika oynadıktan sonra tak diye dondu ve klavye mouse ışıkları söndü biraz bekledim düzelir diye ama düzelmedi. Bazen 3 GHz'ye çektiğimde normal donmadan çalışıyor bazen de işlemci hızım otomatik olarak 2 GHz'ye düşüyor ama 3 GHz gözüküyor. Ne yapmam gerekiyor stabil bir şekilde 3 GHz'de kullanmak için? Daha önce aynı işlemci ve Power'ı ASUS P5G41M t LX anakartında kullandım ve bir sorun yoktu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı