Overclock yaptıktan sonra mavi ekran hatası

cocoonish

Decapat
ASUS'un Z370-F anakartını kullanıyorum. Otomatik overclockunu kullanarak sistemime göre overclock yaptırdım. -i7 8700K- Sonradan MSI Afterburner'dan uzun uzun test yapa yapa ekran kartımı da - AORUS 1070 Ti - overclockladım. Bir süre sonra oyun oynarken vs. ekranım donmaya başladı. Ekran kartının overclockunu fazla kaçırdığımı düşünerek düşürdüm. Bu sefer yine oyun esnasında mavi ekran verdi. Bu sefer de otomatik overclockta 4.9 GHz'a kadar yükselen frekansı 4.5 GHz'e kadar düşürdüm. Şimdilik bir sıkıntısı yok. İşlemci soğutucusu olarak Xigmatek Whiz kullanıyorum. Kasam da Cooler Master Masterbox Lite 5. Bu kasanın ısınma sorunu olduğunu duyduğum için acaba sıkıntı kasada mıdır diye düşündüm, kasayı değiştirmek veya Whiz'i bir sıvı soğutucuyla değiştirmek işe yarar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
1070 Tİ gibi bir kartı tabiri caizse 8700 K gibi bir işlemci resmen yer. Bu anlamda işlemcinizin OC ye ihtiyacı yok. Lakin illa yapacağım derseniz. 4,9 GHZ gibi bir hızda oluşan ısıyı kontrol altına almalısınız. Soğutucunuz bunu ne kadar becerebilir bu kısımı inceleyelim. Prime95 kullanarak ısı değerlerini paylaşınız. 4,9 GHZ de ne kadar voltaj verdiniz(mi) ?

1070 Tİ gibi bir kartı tabiri caizse 8700 K gibi bir işlemci resmen yer. Bu anlamda işlemcinizin OC ye ihtiyacı yok. Lakin illa yapacağım derseniz. 4,9 GHZ gibi bir hızda oluşan ısıyı kontrol altına almalısınız. Soğutucunuz bunu ne kadar becerebilir bu kısımı inceleyelim. Prime95 kullanarak ısı değerlerini paylaşınız. 4,9 GHZ de ne kadar voltaj verdiniz(mi) ?
Voltajı işlemlerini tamamen otomatiğe bıraktım asus kendi ayarladı hepsini. Prime95'te 89 derece ulaştı CPU, anakart 30 derece gösteriyor. Yalnız 4.2 ghz'de ve 4.0 ghz arasında çalıştı testi yaparken, en azından öyle gözüktü.

4.9'a overclockladıktan sonra yaklaşık 20-30 fps'lik bir fark görmüştüm PUBG'de, bu da competetive maçlarda özellikle 30-40 fps'lere düştüğümüzde çok fark ediyor dolayısıyla yapabilirsem yapmayı isterim.

Edit: 1.2V voltaj alıyor gösteriyor CPU'yu bu arada yaklaşık olarak.

Son düzenleme:
Kasa ve işlemci soğutucun yüksek TDP'ye sahip işlemciler için ideal tercihler olmamış. Stabilite sorunlarının bu tercihlerden kaynaklandığını düşünüyorum. Kasanın ön kapağını daha iyi hava alacak şekilde aralıklı takman bir nebze hava sikülasyonuna katkı sağlayacaktır. Daha garanti çözüm ise bütçe artırıp kasa ve işlemci soğutucu değiştirmekten geçiyor.

Kasa ve işlemci soğutucun yüksek TDP'ye sahip işlemciler için ideal tercihler olmamış. Stabilite sorunlarının bu tercihlerden kaynaklandığını düşünüyorum. Kasanın ön kapağını daha iyi hava alacak şekilde aralıklı takman bir nebze hava sikülasyonuna katkı sağlayacaktır. Daha garanti çözüm ise bütçe artırıp kasa ve işlemci soğutucu değiştirmekten geçiyor.

Cooler Master MasterCase H500P RGB USB 3.0 Pencereli MidTower Kasa | ITOPYA

Bu kasa konusunda ne düşünüyorsunuz iş yapar mı?

Cooler Master MasterLiquid ML360R Adreslenebilir RGB 360mm İşlemci Sıvı Soğutma Sistemi | ITOPYA Whiz'in yerine bundan almayı düşünmüştüm ilk başlarda kasa değiştirmeyi düşünmezken fakat öndeki üç fanımın yerine takmam gerekeceği için verimli olur mu bilemedim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı