Selamlar, elimde çift monitör kullandığım bir bilgisayarım var. AMD Sapphire 7850 GPU kullanıyorum overclock yaptıktan sonra 15-20 dk Fortnite oynuyorum. Bir anda ekranlar yeşil-kahverengimsi bir renk alıyor ve hiçbir şekilde işlem görmüyor. Yeniden başlatmak durumunda kalıyorum. Sorunu nedir bunun?
Hocam ekran kartına verdiğiniz voltajı, bellek frekansı ve çekirdek frekansını yazmanız lazım. Büyük ihtimal çekirdek frekansından ya da bellek frekansından kaynaklanan bir problem.
Bende GTX 1070 var eğer 150 mhz overclock yaparsam sorunsuz çalışıyor. Orada bir sınır yok 400 mhz artırmayı da deneyebiliyorsun fakat hata veriyor ya da donuyor.
Hayır demek istediğim o değil. Anlatmaya çalıştığım artırılabilecek maksimum miktardan fazla artırınca hata verebiliyor olması. Yavaş yavaş artırırsa sonuç alabilir.
Tabii ki hocam mesela 1080Ti bile olsa var olan frekansın üstüne 600 MHz koyamazsınız da garibime giden şey şu, laptop 1050 ekran kartım var. MSI Afterburner ile 1873 MHz'ye kadar overclock ettim. Stabil çalışıyor, ısınma çok yok ancak bu kadar çok çıkmasını anlayamadım.