Overclock Yüzünden Ekran Kartı Yanma İhtimali Var Mı?

4blood

Kilopat
Daha fazla  
Ben 1050Ti ekran kartıma voltaj vermeden overclock yapıyorum. Yanma ihtimali var mı? Yanarsa garanti kapsamına girer mi? Overclock'tan yanma bir anda mı olur yoksa uzun vade de mi? Yanarsa sıcaklıktan dolayı mı yanar?

Yanma ihtimali var riskli bir işlem sıvı soğutmanın vs.yoksa pek tavsiye etmiyorum.Garanti kapsamına girmez çünkü kullanıcı kaynaklı bir sorun bir anda ısıdan dolayı yanma gerçekleşir ve diğer bileşenleri de etkiler.

Ben 1050Ti ekran kartıma voltaj vermeden overclock yapıyorum. Yanma ihtimali var mı? Yanarsa garanti kapsamına girer mi? Overclock'tan yanma bir anda mı olur yoksa uzun vade de mi? Yanarsa sıcaklıktan dolayı mı yanar?
Yanmada en büyük etken fazla voltaj verimidir. Ama OC yaptığınızda orantılı bir şekilde voltaj vermelisiniz.

Sıcaklıkları kontrol edin. 90 derecelere ulaşmıyorsa kolay kolay yanmaz. Zaten voltajsız yapmışsınız. Eğer stabilite sorunu olursa sistem kendini kapatır veya reset atar. Yani kolay kolay yanmaz.

1050 TI voltajı kilitli bir kart, yani boltaj kaynaklı yanmaz. Ama çok MHZ verirsen yanar. Ekran kartının tam modelini ve default base/boost hızlarını yazar mısın? Bende de 1050 TI var belirli değerler verebilirim belki.
Sıcaklıkları kontrol edin. 90 derecelere ulaşmıyorsa kolay kolay yanmaz. Zaten voltajsız yapmışsınız. Eğer stabilite sorunu olursa sistem kendini kapatır veya reset atar. Yani kolay kolay yanmaz.
Msi Gaming 1050Ti ekran kartımın modeli overclock ayarlarım QP Nova ile aynı maksimum 68 dereceyi gördüm.

Msi Gaming 1050Ti ekran kartımın modeli overclock ayarlarım QP Nova ile aynı maksimum 68 dereceyi gördüm.
Aynı model bende de var. Kartın voltajdan dolayı üst sınırı 1910/8008 MHZ seviyelerinde. Sen MSI Afterburner kullanarak denemeler yap. Başlangıç olarak +60/+250 değerlerinden başlayıp ufak ufak arttırmalar yaparsan doğru bir şekilde OC yapmış olursun. Bizim kart için üst değerler yanlış hatırlamıyorsam +135/+500 olması lazım. Ufak arttırmalarla +110-120/+400-450 değerlerine çıkıp stabil yaparsan yeterli olacaktır, performans olarak da %10 civarı bir artış olacaktır. Gaming X modelini yanlış hatırlamıyorsam Legitreviews veya Overclockers UK OC yapmıştı, onların yazılarını okuyabilirsin.
Edit: Linki bırakıyorum.
Overclocking: MSI GeForce GTX 1050 Ti 4G OC Pushed To The Max - Legit Reviews

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı