Overclock'u geriye alma

Kardeşim sen demedin mi 3.9 da overclocklu kaldı diye? Nasıl 3.9 fabrika ayarı olsun? 3.5 ya da 3.6 fabrika turbo hızı. Kullandığın OC programı 3.5 ya da 3.6 ya çekmiyor mu tekrar?
Hayır arkadaşım malesef çekmiyor yada çekemedim.

İşlemcinin sizin deyiminizle "fabrika turbo hızı" 3.9 Ghz. Yük altında bu frekansta olması şaşırtıcı değil.
3.5 GHz olarak biliyorum arkadaşım normalse sorun yok şuan denemelerde bulunuyorum ekran kartı değişimi yapıcam formatlıycam zaten PC yi ,öğrenmek istedim sebebini.

Format çare olmaz overclock olayına. Öyle biliyorum. Yine de bilenlere sor sonra format at

3.5 Ghz normal hızı. 3.9 ise turbo hızı. Yani anormal bir durum yok. Yani bu sizin yaptığınız OC'la iligili bir durum değil.
Eğer OC'i Al Suite üzerinden yapıyorsanız ki acami birisinin yapmasına önermem, sıfırlamayı da yine Al Suite üzerinden yapın. Çünkü Al Suite üzerinden yapılan OC BIOS'tan sıfırlarsanız program açıldığında yine kayıtlı OC haline getirebiliyor veya farklı sorunlara yol açabiliyor.

Neden düşürsün?
Arkadaşım teşekkürler,sana durumu aktarayım;dediğin gibi all suıt 3 den OC ladım CPU target 3.9 GHZ bildiğin üzere OC lu pc açılışnda % sinin bilgisi ni veriyor all suıt 3 defaultladım cmos tan reset ledim senin dediğin gibi şuan durum normal sanırım ama bilgilenmek istedim 1440p ye geçmeyi düşünüyorum o yüzden OC biraz merak sardım ihtiyaç olabilir diye.

çarpan voltaj da benim için riskli bir iş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…