Overclock'un FPS Etkisi

orpat

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar Overclock ile kaç FPS artış görebiliriz ?
Overclock etkisiyle aldığımız FPS zamanla düşer mi ?
Hangi dereceler güvenlidir ?
Teşekkürler.

Duruma ve hangi bileşene yaptığınıza bağlı. Örneğin işlemci darboğazı söz konusu ise işlemciye OC yaparak bir miktar FPS artışı elde edebilirsiniz. Ancak darboğaz yoksa işlemciye yaptığını OC büyük ihtimalle etki etmeyecektir FPS'e.

Ekran kartına yapacağınız OC ise GPU'ya bağlıdır. Her modeli bırakın aynı modeldeki GPU'larda bile farklılık gösterir. OC, saat hızı artışı olduğundan "ısınmaya bağlı frekans kesilmesi dışında" zamanla FPS düşmesi yaşanmaz. Zaten çok yüksek sıcaklıklara ulaşmadıkça da frekans kesilmez.

Ekran kartına OC yapacak isen iş görür ekran kartın msi modeli ise msi gaming app programından OC yapabilirsin. En fazla 70-80 olsun ama 80 sakattır dikkat et.
İ5'li sistem'e yakında GTX 1050 2gb takıyorum, Overclock için MSI Gaming Çift fanlı modeli mi önerirsiniz ?

Evet 2 fanlı model bende var. Msi gaming app programından OC yi seciyorum en fazla 65 dereceye ulaşabildim zaten GTX 1050 nin en iyi soğutmaya sahip modelidir kendisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…