Arkadaşlar bugün bilgisayarımı 4 saattir test ediyorum. Sistemim zaten imzamda görünüyor. Şuanda 4.6 Ghz ile stabil kullanabiliyorum.
3 kademeli O/C yaparak FPS artışlarını test etmek istedim. Aldığım sonuç kesinlikle hüsran oldu.
4.0 Ghz + 4.3 Ghz + 4.6 Ghz tüm O/C denemelerimde CS:GO'da aynı FPS sahiptim. Sabit bir yer belirledim hatta duruşum, aim vs hepsi aynıydı ama hiç artış olmadı... Açıkcası bu testi daha önce yapsaydım ve bu sonuçları alsaydım sistemi kısardım boşa para vermemiş olurdum.
Sizce neden böyle oldu acaba? Test ettiğimde CS:GO'da botlarla çevrimdışı sabit test ettim, hatta ateş ederken FPS oranına da baktım 5-7 FPS düşüşü oluyor sadece oda ateş ederken...
Bu arada 4K çözünürlük ve full optimizeli grafikle oyunu oynuyorum. Tecrübesi fikri olan varsa paylaşalım.
Bu arada diğer testim ise fan hızlarıyla alakalıydı. En yavaş ve full modlar olmak üzere 4 mod denedim 3-5 derece arasında oynadı. Bende en sessiz modda kullanıyorum şimdi bu yüzden
Ekran kartında tık yoksa işlemcinin suçu ne ?
4.0 ile 4,6 arasında gözle görülür FPS farkı olmaz diye düşünüyorum. Ekran kartına da OC yaparsanız farkı görürsünüz.
Asıl FPS farkını görmek istiyorsan ekran kartını OC yapman lazım Bu arada 4.6 GHz yaptın işlemci ne ? Ayrıca anakart ve soğutucunu belirtirsen sevinirim.
CS:GO ile denemen yanlış olmuş. FC4 gibi bir oyunla dene. CS:GO'da FPS astronomik rakamlarda olduğundan sistem işlemciyi gereksiz yere zorlamamak adına işlemciye pek yük bindirmez.
Onun için manuel girmemi gerekecekde FPS artışı olmayacaksa niye ben fazla elektrik tüketeyim, işlemcim fazladan ısınsın, fazladan ses duyayım yani zorum ne. İşte bu noktaya kafam takıldı asıl benim.
GTX970 ekran kartın ve 4790K işlemcin var. Bu işlere girişmen için ortada bir sebep yok açıkçası.
Ve son olarak 22. maddeyi okumanızı tavsiye ederim : Technopat Sosyal Kuralları | Technopat Sosyal
GTX970 ekran kartın ve 4790K işlemcin var. Bu işlere girişmen için ortada bir sebep yok açıkçası.
Ve son olarak 22. maddeyi okumanızı tavsiye ederim : Technopat Sosyal Kuralları | Technopat Sosyal