Overclok Nasıl Yapılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Banada yardimci olur musun @BilgisayarKurdu
Çarpan ayarı yoksa CPU Frequency ayarı ile oynamanızı tavsiye etmem. 0,(2-4)GHZ'lik frekans artışı size hiçbir şey kazandırmaz. @Silinen üye
Hocam rehberi inceledim harika olmus Overclock bu dediğinizden daha fazlası değil sanırım. İntel de de aynı adlar altında yapacağım sanırım.
Hemen hemen budur diyelim, çoğu ayar aynı isim ile senin BIOS menünde de yer alacaktır.
Takıldığın yerde görüntü atıp yardım alabilirsin. @neşelienginar

Hocam çok teşekkür ederim hem anlayışınız hem de verdiğiniz bilgiler için.

Sanirim Carpan ayari var Mix : 6x Max : 8x diye yaziyor. Bir keresinde voltaj vermeden 3.2 Ghz' a cikarmistim. Biosu ilk actigimda Manuel kismina aldigimda karsima 333 Mhz cikiyor. 333 x 8 = 2664 oda 2.66 Ghz yapar. Ben 400 x 8 = 3200 oda 3.20 Ghz yapiyor.

4oo dediğiniz ayar ile oynamanız stabilite açısından sıkıntı yaratır bir seviyeden sonra.
Prime95 ile stabilite testine soktuğunuzda tahminen stabil olmadığını göreceksiniz.

Suanda islemci hizim 2.66 Ghz' da calisiyor. Ben o hizi 3.20 Ghz' a cikarma sansim yok mu ?

4oo dediğiniz ayar ile oynamanız stabilite açısından sıkıntı yaratır bir seviyeden sonra.
Prime95 ile stabilite testine soktuğunuzda tahminen stabil olmadığını göreceksiniz.
Hocam iyi akşamlar şu overclock işine merakım arttı o yüzden sistem yeni falan dinlemedim şimdi karttaki OC Genie denilen yeri tıkladım işlemcim 4 GHZ' de çalışıyor görünüyor. Ama ben manuel ayarlamayı merak ediyorum onun içinde aşağıdaki resimlere bakarak bana yardımcı olabilecekmisiniz hocam?

Hocam otomatik overclock işleminde voltaj değişmiyor sanırım. Neyse ben manuel ayarların fotosunu atıp sizin rehberi de tekrar inceliyeyim.

Hocam şuan BIOS' un en güncel halini kurdum ve advanced moda girdim, ancak CPU ratio kısmını auto dışında değiştiremiyorum.

Degismesi lazim orada auto yazan yere sayi yazman lazim bende oyleydi.

Abi tıklayınca hiçbir şey olmuyor. Yani değer yazacağım bir şey de çıkmıyor.

Telden resim atacam diyorum o da yüklenmiyor hata veriyor.

Valla bilmiyorum kardeşim benim biosta güncel olduğu halde bende JumperConfiguration seçeneği yok. Bir ara yapmıştım voltajsız 3.2 Ghz çıkartmıştım, ama o zamanlar stok fan kullanıyordum. Şimdi sağlam bir soğutucu aldım. Overclock yapmadım.

Hocam şuan prime testi yapıyorum. Otomatik overclock da bakıyorum yük altında 68 dereceyi gördü işlemci. Yalnız anlamadığım boştayken işlemci 4 GHZ' den düşmüyor.

Normalde boşta 800 GHZ falan.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…