Overclok Nasıl Yapılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Manuel olarak bir hedef belirlemek istiyorsan 4,4 ve üzeri olmalıdır.
4GHZ'ye yalnızca frekans artışı ile, voltaj değerleri ile oynamadan da çıkabiliyorsunuz zaten.
Evet hocam biliyorum ben de 4.5 GHZ istiyorum. Resimi incelediyseniz GHZ ve voltaj değerlerimi görceksiniz. Fakat voltaj değerleri falan hep yanlış yaptım sanırım.

Hocam şuan sadece CPU Ratio değeri ve voltaj değeriyle oynuyorum. Geri kalan diğer değerlere hiç dokunmuyayım mı?

Getirdim hocam default şuan. Ve söylediğiniz değerleri giriyorum.

Ayarları Default konuma getirmeyi unutma bu arada.
Hocam resimleri attım dediğiniz voltaj değerlerini ve CPU değerini girdim. Emirlerinizi bekliyorum.

Sonradan Intel Turbo Boost teknolojisini kapatırsın. Şuan yapman gereken şey stabiliteyi kontrol etmek olacak. Aşağıdaki rehberin alt kısımlarında Prime95'den itibaren olan kısmı incele ve uygula.

Rehberin sonunda bir görsel var ; Stabilitenin sağlandığıan dair.
Senden öyle bir görsel isteyeceğim. Takıldığın yerde yine sor.
Ve Turbo Boost teknolojisini kapat bir ara.

Son olarak stok soğutucu kullanmıyordun değil mi?

Hocam CPU Ratio Mode olan kısmı fixed mode yaparak Turbo Boost ve EIST yazan yeri kapatabildim. Soğutucu Akasa Venom Vodoo.

Hocam CPU Ratio Mode olan kısmı fixed mode yaparak Turbo Boost ve EIST yazan yeri kapatabildim. Soğutucu Akasa Venom Vodoo.
Prime testlerinizi de okudum tekrar okuycam şimdi.

Hocam mavi ekran çıktı.

Prime testlerinizi de okudum tekrar okuycam şimdi.

Hocam mavi ekran çıktı.
Voltajı mı arttırmalıyım?

Hocam BİOS' tan çıkar çıkmaz mavi ekran hatası geliyor.

Şahane Hemen mavi ekran dosyasını bize yolla.
C:/Windows/Minidump klasörü ieçrisinde DMP uzantılı dosyalar olacaktır.

Daha önce de mavi ekran aldıysan, aldığın tarih adı altında kaydedilir oraya.
Son dosyayı yükleyip buraya aktarır mısın?
Ofisteki sistemlerde erişim iznim yok, dosya ile @Murat5038 ilgilenir.

Bu kapattığın 2 teknoloji açıkken mavi ekran alıyor muydun?

Hocam bir de pc donuyor bu arada şuan hiçbir tepki vermiyor.

Hocam şuan sürekli donuyor pc.

Hocam bir de pc donuyor bu arada şuan hiçbir tepki vermiyor.

Hocam şuan sürekli donuyor pc.
Default ayarlarına bile getiremiyorum. BIOS' a girdiğim an pert.

Hiç açık denemedim turbo boost hocam. Sonunda default ayarlara zor da olsa getirdim. İsterseniz açık da deniyeyim. Bu arada söylediğiniz dosyayı hocam buraya mı atayım?

Hocam dosyaları buldum da burdan nasıl yollayacağım?

Farklı bir servis kullanacaksın mecburen : YandexDisk gibi.
Ayrıca Default ayarlara dönemezsen, sistem BIOS ekranına geçmezse falan elle restart etmen gerekecek. Yani BIOS piline elle müdahale etmen gerekebilir.

Hedefini düşük tutarak başlayalım istersen. 4,2GHZ içni denemelerde bulunur musun?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…