Çözüldü "Oxford Learners Dictionaries" sitesinde bulunan telaffuz sesi nasıl indirilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

retrower

Megapat
Merhaba,

Dil öğrenmeye çalıştığım için Oxford'un kendi sitesindeki kelimeleri öğrenmeye çalışıyorum. Her kelimenin de bir okunuşu yani telaffuzu var. Bunlar çok küçük 1-2 saniyelik ses dosyaları ve bunları indirmek istiyorum. Bunu en kolay ve hızlıca nasıl yapabilirim? Her gün böyle 20 kelimenin telaffuzunu indirmem gerekiyor.
Örneğin: pronounce verb - Definition, pictures, pronunciation and usage notes | Oxford Advanced American Dictionary at OxfordLearnersDictionaries.com

1689018220758.png

Şu kırmızı ikona tıklayınca 1 saniyelik bir ses çalıyor. O sesi indiremiyorum ama 😕

Yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Çözüm
Merhaba. En basit yolu şu şekilde olabilir :

Bu extensionu Google Chrome üzerine kurun. Çalışma mantığı : Uygulamayı yükledikten sonra uygulamanın üstüne tıklayın ve start capture deyin. Sonrasında bahsettiğiniz o 1-2 saniyelik ses dosyasını kayıt altına alın. Daha sonrasında uygulamayı tekrar açıp save capture deyin. O sesi bilgisayarınıza kaydetmiş olacaksınız. Sonrasında eğer başında veya sonunda bekleme süresi oluyorsa ve bu sizin canınızı sıkacak olursa ;

Bu siteden de Online bir şekilde başından sonundan istediğiniz kadar bölümü kesip tekrardan bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Böyle bakınca çok uğraştırıcı gibi duruyor da inanın 1-2 tık yapacaksınız sadece :)

Bu extensionu Google Chrome üzerine kurun. Çalışma mantığı : Uygulamayı yükledikten sonra uygulamanın üstüne tıklayın ve start capture deyin. Sonrasında bahsettiğiniz o 1-2 saniyelik ses dosyasını kayıt altına alın. Daha sonrasında uygulamayı tekrar açıp save capture deyin. O sesi bilgisayarınıza kaydetmiş olacaksınız. Sonrasında eğer başında veya sonunda bekleme süresi oluyorsa ve bu sizin canınızı sıkacak olursa ;

Bu siteden de Online bir şekilde başından sonundan istediğiniz kadar bölümü kesip tekrardan bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Böyle bakınca çok uğraştırıcı gibi duruyor da inanın 1-2 tık yapacaksınız sadece :)

Çözüm

Gayet şahane bir çözüm, çok teşekkür ediyorum 🙏 Aslında ben kaynak kodundan ya da bir uygulama vasıtasıyla o ses dosyasını indirmeyi düşünüyordum. Ancak sizin anlattığınız yöntemi
"Hotkeys:
Ctrl + Shift + S
Ctrl + Shift + X" ile kolayca hallettim. Sağolun 🙌

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı