Oyun açıkken ekran kartına OC yapılır mı?

MUHAMMEDALİ66

Megapat
Yer
Kocaeli/İzmit
Merhabalar. Rust oynuyordum. 28 FPS ile oynuyordum. Ekran kartı 'silent' modundaydı. Ben 'user Mode'a alıp ekran kartına overclock yaptım. Bu sırada altta oyun açıktı. 39 FPS'i gördüm. Ancak oynarken bir anda ekran tamamen dondu. Görev yöneticisine baktığımda ekran kartı kullanımının %0 olarak gördüm ve ardından oyun kapandı. Mouse zor hareket ediyordu. Hemen eski değerlerine döndürdüm ve sorun düzeldi. Ben sadece güvenli OC değerini 50 MHz arttırdım. Hem bellek hem GPU MHz'ini. Oyun açıkken overclock yaptığım için mi böyle oldu? Ekran kartım zarar görmüş müdür? Oyun altta açıkken OC yapmak zararlı mıdır? Görüşlerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Silent mode: GPU: 1227 MHz bellek: 6008.
User mode: GPU: 1694 ('OC Mode'da 1546 MHz) bellek: 6308 (normalde kullandığım ayarlar böyleydi. Ben ekstra 50'şer MHz daha arttırdım.)(GPU: 1744 bellek: 6358)

Son düzenleyen: Moderatör:

Oyun açık olduğu için değil de karta bir anda güç vermenden dolayı kart çalışmayı durdurdu. Kademe kademe arttırmak daha sağlıklı. Karta hasar vermez korkma. Dengesizlik durumunda bilgisayar reset atar, başlangıç onarım ile kartı eski hale getirir.

Hocam tam düşündüğüm cevabı vermişsiniz. Ancak başlangıç onarıma gerek var mı bilmiyorum. Aorus Engine üzerinden kartı önceden kullandığım değerlere geri getirdim. Şuan da sorunsuz bir şekilde oynuyorum. Başlangıç onarma nasıl yapılır bilmiyorum. Bir de ne işe yaradığını anlatırsanız memnun olurum.
Overclocku biostan yapın.
Aorus Engine yazılımı mevcut. Buradan OC yapmak zararlı mıdır? Ekran kartına biostan OC yapılmıyor diye biliyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    26,1 KB · Görüntüleme: 57

İsteğin dışında gerçekleşen durumlarda sistem açıyor zaten otomatik. Şu an için gerek yok.

İsteğin dışında gerçekleşen durumlarda sistem açıyor zaten otomatik. Şu an için gerek yok.
Başlangıç onarma yaptım. Ancak 'Başlangıç onarma sorunu onaramadı' yazısı çıktı. Bir de günlük dosyası oluşturdu Win32 klasörüne. Lakin Win32 de bulamadım şimdi. Yoksa atıcaktım. Şimdi başlangıç onarmayı açtığım için Wİndows dosyalarında bir değişme olmuş mudur? Bir de sisteme bir zararı olmuş mudur? Siz söylediniz diye yaptım. Ancak başlangıç onarmayla ne alakası var hala anlamadım. Açıklarsanız sevinirim.

Ben çoğu zaman senin yaptığın gibi oyunu görev çubuğuna alıp değerleri değiştirdiğimde sorun olmamıştı. Tabii voltaj değerini değiştirmediğin sürece

Ben çoğu zaman senin yaptığın gibi oyunu görev çubuğuna alıp değerleri değiştirdiğimde sorun olmamıştı. Tabii voltaj değerini değiştirmediğin sürece
Ben 1227 Mhz den GPU:1694+50 Mhz Bellek 6008+300+50 şeklinde OC yaptım. Arada 467 Mhz var ve bir anda yaptığım için ekran kartı çalışmayı durdurdu.

Siz sanırım köklemişsiniz Zaten sorunun cevabı da sizin cümlenizde Hem köklemişsiniz hem de bir anda artırmışsınız.

Siz sanırım köklemişsiniz Zaten sorunun cevabı da sizin cümlenizde Hem köklemişsiniz hem de bir anda artırmışsınız.
Hocam konu dışı olacak ancak bu soru için yeni konu açmak istemedim. Nvidia denetim masasını açamıyorum. Geforce experience açılıyor ancak Denetim masası açılmıyor. Neden açılmıyor acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…