Özellikle performans konusunda oyun dahil, içindeki parçalara göre fiyat konusunda uygun hem de sisteme göre kalite akan bilgisayar düşünüyorum. Sizce laptop mu almalıyım, masaüstü mü?
Kesinlikle masaüstü PC. Eğer taşınabilirliği de olsun isterseniz de küçük kasalar ile mini ITX bir sistem toplayıp seyehatlerinizde de yanınızda götürebilirsiniz. Ben öğrenciyken dizüstü bilgisayarım yetersiz gelmeye başlayınca kendime mini ITX bir sistem toplamıştım tatillerde vs. atıp valizin içine memlekete götürüyordum. Konuyu taşınabilirliğe fazla getirdim ama masaüstünü dizüstü ile kıyaslayınca ister istemez ilk akla gelen şey bu oluyor.
Aynı ekran kartı ve işlemci modellerinden kullanan masaüstü ve dizüstü bilgisayar arasında %20-30 performans farkı olur. Masaüstü daha iyidir. Tabi doğru donanımlar birleştirilirse.
MSI PX60 6QE laptop kullanıyorum. 2 ay önce 4100 TL'ye aldım. Performansından memnunum. Taşınabilirlik benim için ön planda. Bu yüzden laptop tercih ettim. Önceliğin performans ise kesinlikle masaüstü tercih etmelisin.
Kullanım amacına göre seçmelisin bilgisayarını. Fiyat/performans olarak masaüstü tabii ki daha mantıklı olur. Ama masaüstleri de her amaca hizmet etmiyor işte. Sen ne için kullanacağını yaz, ona göre söyleyelim.
Paranın karşılığını verebilecek fiyatına göre performanstan ödün vermeyecek bilgisayar arıyordum.Laptop'u taşınabilirlik konusunda istiyordum ancak masaüstü dediğiniz gibi performans konusunda daha iyi olduğuna göre masaüstü almaya karar verdim.