Oyun bilgisayarı için işlemcide GHz mi daha önemli, önbellek mi?

Bütçe
40000

tekinless

Centipat
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim gibi bir oyuncu bilgisayarı dizme planım var ekran kartını RTX 4070 Super olarak kesinleştirdim fakat işlemci tarafında çok kararsız kaldım

Örnek olarak 2 adet işlemci linki koyacağım bana "şunu al, bu daha iyi" gibi yorumlar yapmayın sadece GHz'mi daha önemli, önbellek'mi ?

1. işlemci: AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm MPK Islemci | ITOPYA

2. işlemci: AMD Ryzen 5 5600GT 3.6GHz 16MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm Islemci | ITOPYA

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlıkta belirttiğim gibi bir oyuncu bilgisayarı dizme planım var ekran kartını RTX 4070 Super olarak kesinleştirdim fakat işlemci tarafında çok kararsız kaldım

Örnek olarak 2 adet işlemci linki koyacağım bana "şunu al, bu daha iyi" gibi yorumlar yapmayın sadece GHz'mi daha önemli, önbellek'mi?

1. İşlemci: AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm MPK Islemci | ITOPYA

2. İşlemci: AMD Ryzen 5 5600GT 3.6GHz 16MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm Islemci | ITOPYA

GHz daha önemli ya da önbellek daha önemli diye net bir kıyaslama yapılamaz. Bant genişliği yüksekken frekans düşük olduğunda daha yüksek performans elde etmek bile mümkün. Ayrıca mimari yapıda çok önemli. Önerdiğiniz işlemciler arasında kıyaslama yapıyorsanız Ryzen 5 5600 işlemci almanız çok daha iyi olur. 5600 GT kurumsal kullanım için daha ideal bir işlemci. Dahili grafik bellekten dolayı 5600 GT tercih edilebiliyor kurumsal kullanımda. Fakat oyun için 5600 tercih etmeniz daha makul. Cache bellek özellikle rekabetçi oyunlarda etkisini gösteriyor.

GHz daha önemli ya da önbellek daha önemli diye net bir kıyaslama yapılamaz. Bant genişliği yüksekken frekans düşük olduğunda daha yüksek performans elde etmek bile mümkün. Ayrıca mimari yapıda çok önemli. Önerdiğiniz işlemciler arasında kıyaslama yapıyorsanız Ryzen 5 5600 işlemci almanız çok daha iyi olur. 5600 GT kurumsal kullanım için daha ideal bir işlemci. Dahili grafik bellekten dolayı 5600 GT tercih edilebiliyor kurumsal kullanımda. Fakat oyun için 5600 tercih etmeniz daha makul. Cache bellek özellikle rekabetçi oyunlarda etkisini gösteriyor.
cidden okuduğumda konu hakkında bilgili olduğunuzu daha ilk kelimeden anladım teşekkür ederim bilgilendirme yaptığınız için

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı