Oyun bilgisayarı kapanma sorunu

MetinMert

Decapat
Bilgisayar oldugu yerde kapanıyor, sistemsel olması imkansız bu kapanmaların uzerinden 4_5 format attım. Bi ara power ve anakart aynı anda korumaya almış o yuzden ekran kartini da yeniledim ondan da degil. Powerim yanmisti onu da degistirdim o da degil. Baska ne olabilir? Bu olay 5 aydır oluyor ama farkli farkli zamanlarda bazen daha Win10 acilmadan bazen de 8 saat sonra kapaniyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İslemcin aşırı ısınıyor olabilir mi?
İşlemci belirli bir sıcaklığı geçince (100 derece diye biliyorum) bilgisayar kendini kapatır.
Bilgisayarı aç ve güç yönetiminden güç tasarruf moduna al
(işlemci ısısından kapanmamasından emin olmak için program indirceksin program inene kadar da kapanmaması icin güç tasarrufuna alıp işlemci hızını sınırlıcaksın)
Sonra internetten speed fan adlı programı indir.
Programı indirdikten sonra CPU ve CORE sıcaklıklarını kontrol et.Program yüklendikten sonra güç yönetiminden yeniden yüksek performansa al ve ısı artışını gözlemle.
Çok ısınmıyorsa( boşta 50 derece geçmesin) bu ihtimal dışında başka ihtimaller düşünürüz

işlemcimde sıvı soğutma var ondan olacağını sanmıyorum ama dediklerinizi deniyeceğim teşekkürler
Dostum denedim fakat CPU göremedim fakat güç tasarrufu modunda herşey aşşağı doğru mavi oktu fakat performans moduna aldığımda ilk açılıştan 2dk boyunca temp1 ve Core ateş idi sonra yeşil tik oldular bunlar dışında hepsi stabil aynı mavi ok.

Son düzenleme:
Ateş derken yanında derece filan yazmıyor mu?
Görev yöneticisinden cpu kullanan uygulamalara baktın mı.
Bilgisayarının herhangi bir hata karşısında kapanması diye bir seçenek oluyor bilgisayarda onu kapatarak pc nin bir hata karşısında kendini kapamasını engelleyebilirsin ama ne kadar güvenli olur bilemem ben yine de nasıl yapacağını anlatiyim.
Bilgisayar>Özellikler>Gelişmiş sistem ayarlarına gir
Başlangıç ve kurtarma bölümünden otomatik olarak yeniden başlat seçeneğinin tikini kaldır tamam de yeniden başlat.

Yok tehlikeye girmiyeyim diyorsan bi doktora götür pcyi.

Son düzenleme:
işlemcimde sıvı soğutma var ondan olacağını sanmıyorum ama dediklerinizi deniyeceğim teşekkürler

Kardeşim şu seni yanılgıya düşürmesin. Sıvı soğutmanın olması işlemcinin ısınmayacağı anlamına gelmez. Montajı düzgün yapılmadıysa ve kullanılan termal macun iyi değilse sıvı soğutma verimi hava soğutmadan daha az olabilir. Uygun yazılımlar ile yük altında cpu da neler olduğuna bir bak derim. Boştaki sıcaklık sana az çok ipucu verecektir.

Boşta bile aynı uygulamada 60 derece civarı gösteriyor ve ateş vardı yanında bide sıvı soğutmanın termal macununu 20 tllik bir marka kullandım bolcada sürdüm herhalde ondan değildir.
Bu özellik zaten hep bende kapalıydı.
Bende bosta 50 derecelerde yuk altında 65 derecelerde ve ateş gösteriyor dediğim gibi.
Şimdi ne yapmalıyım?

Valla benim bilgimin sınırına ulaştık kardeş gg.

Bir oyuncunun bilgisayarı asla tozlu kalmaz ama toza çok benziyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…