Merhaba. Bir kere para vereceğim oyuncu bilgisayarı istiyorum. Çok fazla oyun denemedim ancak eski bir bilgisayarda oynadığım yandere SIM adlı oyun var ve o bilgisayarda bazen çok kasıyor, fazla ısınıyor. Rahat endişelenmeden oyun oynayabileceğim dizüstü bilgisayar önerileriniz var mıdır?
Merhaba. Bir kere para vereceğim oyuncu bilgisayarı istiyorum. Çok fazla oyun denemedim ancak eski bir bilgisayarda oynadığım yandere SIM adlı oyun var ve o bilgisayarda bazen çok kasıyor, fazla ısınıyor. Rahat endişelenmeden oyun oynayabileceğim dizüstü bilgisayar önerileriniz var mıdır?
Hocam yanlış anlamadıysam yukarıda yazan bütçe 16-17K gibi bir şey. O fiyata sıfır oyuncu laptop zor. Ancak oynayacağınız oyunlar çok üst seviye değilse (Cyberpunk değil de GTA5 ve CS yeter tarzı), tavsiyem Ryzen 5500U veya 5700U işlemcili bir laptop almak olacaktır; zira entegre GPU konusunda AMD önde. Bir de, AMD çift kanallı RAM sever, o yüzden ya 16GB alın ya da 8GB modeli alıp diğer 8GB'ı kendiniz takın (laptopta bu imkan varsa tabi).
Ben zamanında R5500U'lu 8GB RAM'lı Lenovo laptop almıştım 11K'ya, sonra da 800tl'ye 8gb ram alıp takmıştım. GTA5 orta grafik ayarlarında 50fps veriyordu. Bu fiyat bandına öyle bir şey düşünebilirsiniz.
(Ekte 512GB hafıza,16GB RAM, R5700U işlemcili Lenovo'ya link bulunmaktadır. Başka sitelerde daha ucuzu var mı emin değilim.)