Oyun bilgisayarı ve render bilgisayarı arasındaki fark nedir?

ibrahimkekec

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Grafik Tasarımcı
Merhaba, yaklaşık 15-20 bin ₺ ile bilgisayar almayı düşünüyorum.
Oyun bilgisayarı alırsam renderde düşük performanslı mı olur veya render bilgisayarı alırsam oyunlarda düşük performanslı mı olur?

Bildiğim kadarıyla render için güçlü işlemcilere ihtiyaç var. Ama oyun bilgisayarlarında işlemcinin gücü ekran kartını rahatça besleyecek kadar oluyor. Yani kısaca işlemci farkı diyebiliriz sanırsam.

Merhaba kardeşim. Ben de 3D Max kullanıyorum ve iç mekan dış mekan modelleme yapıyorum ayrıca oyunda oynuyorum.

Kullanmakta olduğun programı soylersen yardımcı olurum.

Oyun bilgisayarlarında genellikle fiyat/performans skalasını korumak için ekran kartını besleyebilecek kadar güçte bir işlemci kullanırlar. Render için ise çoklu çekirdek performansı üst düzey olan işlemciler kullanılır, ekran kartı olarak tercihe göre orta veya üst düzey bir ürün seçilebilir.

@metin2oynuyorum @Lady Hellbender @Fati0
Teşekkürler.

@serdar özgümüş AI-PSD kullanıyorum bunlar için bilgisayar kalitesinin çok önemi yokta AE için performanslı bir bilgisayar istiyorum. Mesela şöyle bir bilgisayar alsam render için yavaş mı olur veya render ağırlıklı bir bilgisayar alsam oyunları rahat oynatmaz mı o konuda fikir verebilir misin rica etsem?
@ParastyleV Benim önceliğim render ama oyunları da kasma donma olmadan rahatça oynayabilmek istiyorum. 15-20k ya nasıl bir bilgisayar almalıyım?

Örnek verdiğin sistem çok kullanıslı gayet yeter fazlasıyla sadece RAM 32 GB vemin 3600'luk seçersen projelerinde merge veya export ederken daha rahat edersin özetle

PC guzel RAM miktarını yukselt ve RAM'lerin çalışma frekansını yuksek RAM seçmen'dir.

CPU da, GPU da iyi olması gerekiyor. Herkes GPU'yu es geçmiş ama kimsenin video playback, efektler, render acceleration, 3D objects gibi işlemlerin GPU tarafından yapıldığından haberi yok sanırım.

Oyunlar da bir bakıma eş zamanlı render işlemi olduğu için, renderda iyi performans veren bir bilgisayar otomatikmen oyunlarda da çok iyi performanslar sergileyecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…