Şahsi fikrim, bilgisayarın yoksa öncelikli tercihin oyun konsolundan ziyade bir bilgisayar olmalı. 10.000₺ bütçe ile güçlü ve uzun yıllar üzmeyecek bir sistem toplanabilir, ister oyun oynarsın ister farklı amaçlar ve ihtiyaçların için kullanırsın orası sana kalmış. Bilgisayara her konuda ihtiyaç duyabilirsin fakat konsol oyun odaklıdır ve keyif işidir. Yine de tercih sana kalmış.
Eğer sadece oyun için bir sey alacaksan konsol almak daha mantıklı ama hem ilk zamanlarda konsollarda sıkıntı çıkabilir hem de oyunlara çok para vermek koyabilir biraz. illahki konsol almak istiyorsanız eğer özel oyun takıntınız yoksa xbox series x alıp gamepass sayesinde ucuza da oyun oynayabilirsiniz. Ama oyun dışında başka işlerle de uğraşmak istiyorsanız bilgisayar toplamak daha yerinde olur. Toplamayı bilmiyorum diye korkmayın, konu açarsanız insanlar yardımcı olacaktır.
Kısa cevabımı yineleyeceğim.
Eğer bir oyun için 700 TL bütçen varsa ps5.
Eğer bir oyun için 700 TL bütçen yoksa Xbox Series X.
Bilgisayara ben sıcak bakmıyorum. Bence günümüzde Türkiye'de konsollar daha avantajlı. Bilgisayara yaklaşık 2 yılda bir upgrade yapman gerekecek. Konsol tek seferde 7 yıl götürecek. Örneğin Assassin's Creed Vallhalla'yı 4K oynatacak bir bilgisayarı 10K ya bulacağınızı sanmıyorum. Eğet Xbox Series X alacaksan biraz bekle, oyun çıksın. PS5 alacaksan yine bekle, belki depolama alanını 1 TB yaparlar. Şu an 600 GB.
Bilgisayara ben sıcak bakmıyorum. Bence günümüzde Türkiye'de konsollar daha avantajlı. Bilgisayara yaklaşık 2 yılda bir upgrade yapman gerekecek. Konsol tek seferde 7 yıl götürecek. Örneğin Assassin's Creed Vallhalla'yı 4K oynatacak bir bilgisayarı 10K ya bulacağınızı sanmıyorum. Eğet Xbox Series X alacaksan biraz bekle, oyun çıksın. PS5 alacaksan yine bekle, belki depolama alanını 1 TB yaparlar. Şu an 600 GB.
Yalnız 4K görüntüyü cihaz değil monitör veya televizyon veriyor . Hem konsol hem 4k ekran hem de oyunlar için Türkiye'de kafayı yemek lazım. Siz yurtdışında yaşıyorsunuz sanırım?