Oyun depolama için M.2 NVMe SSD alınır mı?

SaL1K

Kilopat
Daha fazla  
Yeni sistem topluyorum. Resimde gördüğünüz SSD'yi aldım. Marka sağlam marka, okuma yazma hızları çok iyi (3200 MB/s). alan fazlasıyla yeterli olduğu için oyunlarımı da buna kuracağım. Neden toplanan sistemlerde 500 GB M.2 SSD ve 1TB HDD kullanılıyor. M.2 SSD depolamaya müsait değil mi? Merak ettim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2020-07-17-21-35-53-905_com.amazon.mShop.android.shopping.jpg
    151,8 KB · Görüntüleme: 236
Son düzenleyen: Moderatör:

500 GB artık yetmiyor Warzone 100 küsur GB olması gerekiyor en düşük AAA oyun 50GB dersek Windows'u da ekleyince az yer kalıyor. Önerim çok oynanan ve SSD'ye ihtiyaç duyan (kaplama yükleme konusunda) oyunları SSD'ye atıp kalanı HDD'de tutmak.

@SaL1K Kardeşim. Hemen cevaplayalım. Depolama daha çok veri depolama anlamında kullanılıyor. Mesela resim, video kaydı, belge, ödev, filmler, taslaklar v.s Bunları HDD ye depolarsın veya daha mantıklı bir çözüm olan harici taşınabilir bir HDD alır ona koyarsın en iyisi de budur.

Oyun depolama, yani oyunları kurma işlemi de eğer özellikle online veya sahne geçişlerinin çok olduğu oyunları elbette Nvme SSD ye kurarsın. Çok daha mantılı olur. Yalnız SSD yi yukarıda bahsettiğim depolama şekli ile kullanmamak gerekir. Senin kafanı karıştıran o sanırım depolamadan kasıt o.

Misal ben 240GB Sata SSD + 1TB HDD alacak iken almayıp, 512GB Nvme SSD aldım ve mutluyum. Her şey fişek gibi açılıyor PC uçuyor. Bir tane de Seagate 1TB HDD aldım verileri ona depoluyorum.

Resim felan böğle şeyler için zaten 1TB HDD aldım. 1TB M2 SSD'yi Günlük kullanım , programlar, oyun kutubhanem için kullanıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…