Oyun diskini M.2 SSD'ye taşımak oyunlardaki donmayı aaltır mı?

Baddie

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartı Driver'larını ilk kurduğumda, normal olarak oyuna girerken biraz droplar vardı; fakat kurduktan sonra düzelmişti. Daha dün bile drop yoktu oyunlara girerken, ama şu anda hiçbir şey değiştirmememe rağmen Assetto Corsa'da bazı Online sunucularda yüklenme ekranında PC donuyor. Bu sorun bazı sunucularda oluyor, bazılarında olmuyor. Örneğin ngg ve tnd sunucularında oluyor; bu yüzden o sunuculara giremiyorum, ama no Hesi'de olmuyor.

• R5 5600.
  • RX 6600 8 GB.
  • 2x8 GB RAM (farklı marka)
  • BIOSTAR B450M-H
  • 650W PSU.

Aşağıdaki fotoğrafta oyunun kurulu olduğu diski test ettim ve böyle çıkıyor. M.2 SSD'ye taşısam oyunu, sizce droplar çözüme kavuşur mu?

Dosya Ekleri

• 1757856028953.png
    1757856028953.png
    31,8 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet eski bilgisayarımda buna benzer bir problem bende yaşıyordum. SSD performansı arttıran tek etken değildir fakat çok eski bir harddiskten hızlı bir ssd geçmek özellikle yükleme ekranlarında bekleme süreni anlık yüklemelerde ufak donmaları azaltır. Ancak unutma tek bunla alakalı olmayabilir sorunun belki artık güç kaynağı ekran kartını beslemiyor da olabilir.

Evet eski bilgisayarımda buna benzer bir problem bende yaşıyordum. SSD performansı arttıran tek etken değildir fakat çok eski bir hard diskten hızlı bir SSD geçmek özellikle yükleme ekranlarında bekleme süreni anlık yüklemelerde ufak donmaları azaltır. Ancak unutma tek bununla alakalı olmayabilir sorunun belki artık güç kaynağı ekran kartını beslemiyor da olabilir.

Hocam işe yaramadı ve ondan değilmiş büyük kısmı. AMD FidelityFX ayarı vardı oyun ayarlarının içinde onu açınca FPS artıyordu ama dropların sorunu da oymuş. Droplar ve düşük FPS sorunu daha dün sabah yoktu ve hiçbir şey değiştirmememe rağmen birdenbire olmaya başladı ne alaka bilmiyorum gerçekten.

Hocam işe yaramadı ve ondan değilmiş büyük kısmı. AMD FidelityFX ayarı vardı oyun ayarlarının içinde onu açınca FPS artıyordu ama dropların sorunu da oymuş. Droplar ve düşük FPS sorunu daha dün sabah yoktu ve hiçbir şey değiştirmememe rağmen birdenbire olmaya başladı ne alaka bilmiyorum gerçekten.

Ben de farklı bir oyunda senin sorunlarınla yola çıktım. SSD değiştirdim sonra o kesmedi güncelleme yaptım oyun ayarlarını değiştirdim vs vs sorun çözülmedi. Ancak zamanla anladım ki ekran kartı yeteri kadar beslenmiyor olabilir. Güç kaynağını kaç yıldır kullanıyorsun ve sık sık elektrikler gidip geliyor mu mesela? Farklı oyunlarda da denedin mi? Atıyorum o oyunlarda da bu sorunlar yaşanıyor mu yoksa sadece bu oyuna özel bir şey mi?

Ben de farklı bir oyunda senin sorunlarınla yola çıktım. SSD değiştirdim sonra o kesmedi güncelleme yaptım oyun ayarlarını değiştirdim vs. sorun çözülmedi. Ancak zamanla anladım ki ekran kartı yeteri kadar beslenmiyor olabilir. Güç kaynağını kaç yıldır kullanıyorsun ve sık sık elektrikler gidip geliyor mu mesela? Farklı oyunlarda da denedin mi? Atıyorum o oyunlarda da bu sorunlar yaşanıyor mu yoksa sadece bu oyuna özel bir şey mi?

Şu anlık o oyuna özel bir şey. PSU'yu yaklaşık 5 yıldır falan kullanıyorum. 650W PSU. Sıcaklık değerleri mesela çok çok iyi. Kule tipi soğutucu var ve GPU Gigabyte'ın Eagle serisi 3 fanlı. O oyunda 67 dereceyi falan görüyor ortalama. PSU da Aigo marka 650W. Elektrikler neredeyse hiç gitmiyor yılda 1 falan.

Şu anlık o oyuna özel bir şey. PSU'yu yaklaşık 5 yıldır falan kullanıyorum. 650W PSU. Sıcaklık değerleri mesela çok çok iyi. Kule tipi soğutucu var ve GPU Gigabyte'ın Eagle serisi 3 fanlı. O oyunda 67 dereceyi falan görüyor ortalama. PSU da Aigo marka 650W. Elektrikler neredeyse hiç gitmiyor yılda 1 falan.
Sorun şu ki güç kaynağında oluşan problemler aşırı ısınma yapmayabilir. Anlık voltaj dalgalanmaları zamanla güç kaynağının olması gereken değeri değiştiriyor ve ekran kartını beslemiyor. O yüzden ısınma ile açıklanamaz ancak ilk zamanlarda droplar girer, ara ara donmalar, bazen kapanma. Sonra bu iş res atmaya en sonda kapanmaya ve hiç açılmamaya gider. Bende sorun güç kaynağını değiştirmekle çözülmüştü ancak sen tek bir oyunda yaşıyorsan oyunsal bir problem olacaktır.

Sistemine göre 650w yeterli olacaktır ancak yıla göre dediğim sorunlar yaşanıyor bir anda olmuyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı