yigitrocks
Kilopat
Daha fazla
Ben sadece duyduğumu söylüyorum. Ayrıca bunu söyleyen insanlar çok fazla. Sizin dediğinizin doğru olduğunu neye göre kabul ediyorsunuzda doğru değil diyorsunuz?Doğru değil. Windows 10 için geçerli sadece. Özellikle de 1803 ve sonrası HDD'leri mahvediyor.
Windows 8.1 ve 7 ise HDD ile de iyi çalışıyor.
Konuya gelince, sistemin maalesef Windows 10'dan başka bir işletim sistemi desteklemediği için işin zor. Kesin çözüm 120 veya 240/250 GB bir SSD alıp Windows'u oraya kurmak olacaktır. HDD'li sistemlerde de bu sorun bastırılabiliyor lakin Windows'un bazı bileşenleri çalışmaz hale gelebiliyor. Bir kere SSD'li bilgisayarı 1 hafta kullandıktan sonra HDD'li bilgisayara geri dönmek Mercedes'ten inip Tofaş'a binmek gibidir.
Sisteminde başka bir sorun vardır demek ki. Ya da diskin eskimiştir. Benim de diskim resmen ölüydü, o zamanlar yaşıyordum %100 disk sorununu lakin diskim aslında kötü durumda olduğu için oluyordu.Windows 8 ve üstü sistemler SSD'ye göre tasarlanmıştır. Ben çok yaşadım Windows 8'de %100 disk sorununu.
Esas bahsetmek istediğim konu, Windows 10'da çok fazla gereksiz hizmetin olması ve disk kullanımını tavan yaptırması.@yusuf6554 Ben diskimin eskiyip eskimediğini anlayabilecek kapasitedeyim. Windows 8 sürümleri Windows 10'a göre daha az disk kullanıyor ama %100 kullanımı var. Sırf benim bilgisayar değil.
Anlayacağını sanmıyorum yanlış bilgiyi kendine indexlemiş ne yaparsan yap o görüşten vazgeçmez.@yusuf6554 Ben diskimin eskiyip eskimediğini anlayabilecek kapasitedeyim. Windows 8 sürümleri Windows 10'a göre daha az disk kullanıyor ama %100 kullanımı var. Sırf benim bilgisayar değil.
Yanlış bilgi değil. 8'de sorun yaşayan sistem 7'de de yaşar. Çünkü çekirdek yapıları çok benzer. 10'da devasa değişim oldu, o yüzden sorunlar yaşanıyor.Anlayacağını sanmıyorum yanlış bilgiyi kendine indexlemiş ne yaparsan yap o görüşten vazgeçmez.
Ben ve birçok arkadaşım bu sorunu yaşadık. Sonra hepimiz toptan SSD aldık. Yaşadım biliyorum daha uzatmaya gerek yok. Boştayken bile oluyordu bu sorun. HDD'lerimiz eski falanda değildi ayrıca.Boşta, hiçbir işlem açık değilken %100 disk kullanımı olması çok zor.
Tamam uzatmaya gerek yok arkadaşlar sonuç olarak konu sahibi SSD almak zorunda. Kapatalım gitsin konuyu.Yanlış bilgi değil. 8'de sorun yaşayan sistem 7'de de yaşar. Çünkü çekirdek yapıları çok benzer. 10'da devasa değişim oldu, o yüzden sorunlar yaşanıyor.
Hiç Windows 7'de denediniz mi? Eğer 8'de sorun yaşıyorsanız boşuna 7 kurmayın, aynı sorunu yaşarsınız. Çünkü çekirdek yapıları çok benzer.Ben ve birçok arkadaşım bu sorunu yaşadık. Sonra hepimiz toptan SSD aldık. Yaşadım biliyorum daha uzatmaya gerek yok. Boştayken bile oluyordu bu sorun. HDD'lerimiz eski falanda değildi ayrıca.
Hocam neden ısrarla inanç gibi savunur gibi savunuyorsun? Yaşadım ve kaç bilgisayarda gördüm ben bu sorunu. Sen yaşamamış olabilirsin. Windows 10'da %100 disk sorununu yaşamayan var.Esas bahsetmek istediğim konu, Windows 10'da çok fazla gereksiz hizmetin olması ve disk kullanımını tavan yaptırması.
Windows 8 ve 8.1 ise çok daha az hizmete sahip. Sorun yaşayan insan sayısı çok daha az. Yine %100'e çıktığı oluyor lakin sadece program açarken veya kopyalama yaparken oluyor. Boşta, hiçbir işlem açık değilken %100 disk kullanımı olması çok zor. Windows 10'da ise boşta bile System %90'ın üstünde disk kullanıyor.
Hatta SSD'li sistemlerde bile bazen yaşanıyor. 2016 yılında Windows 10'a gelen bir güncelleme sonrasında %100 disk kullanımı sorunu yaşamaya başlamıştım.
Windows 7, 8 ve 8.1'in temel çekirdek ve dosya yapıları çok benzer. Yani 8.1'de %100 disk kullanımı sorunu yaşayan bir sistem 7'de de bu sorunu yaşar.