Oyun geliştiricilerinin videolarını kullanmak ihtar sebebi mi?

Kerem Mungan

Hectopat
YouTube'da indirimdeki oyunlar, en iyi oyunlar tarzı oyunlarla ilgili liste videolarında videoyu yapanlar videolarında oyunun geliştiricisinin yayınladığı fragman veya oynanış videolarını kullanıyorlar. Ben de bu videoları seslerini kullanmadan kullanırsam ihtar yer miyim veya bu durum sadece belirli videolar için geçerliyse o videonun telifli olup olmadığını nasıl anlarım?

Eskiden Youtube kanalım vardı ve çeşitli oyunlar çekerdim. Genelde sabit çok oyunculu ve rekabetçi oyunlar çekerken arada hikaye tabanlı oyunlar çekerdim. Çok sevdiğim Metal Gear Rising Revengeance oynayıp kanalıma yükledim, 1 saat içinde 20 beğeni almıştı baya tutacak bir seri gibi geliyorken Konami telif atmıştı... Oyunu çektiğim için yediysem geliştiriciler de atabilir. Kırparak görüntü ekleyerek teliften kaçmaya çalış.

Hocam müzikten vs. yemiş olabilir misiniz çünkü ben ses kullanmayacağım videolarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…