Oyun geliştirme ve programlama bölümü tavsiyesi

3Justice

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
. İşlemci: Intel Pentium 2117U (1.8 GHz) • Ekran: 15.6 inç HD (1366x768) • RAM: 4 GB DDR3 Depolama: 500 GB HDD . Grafik: Intel HD Graphics
Meslek
Öğrenci
Tercihlerimin en başlarına oyun geliştirme ve programlama bölümü yazdım. Bir sürpriz olmazsa çıkacaktır. Okuyan varsa tavsiye verebilir mi?
Kafamda başta Türkiye pazarında sonradan globale açılma fikri var. Böyle iyi bir oyun geliştirmek istiyorum güzel bir ekiple.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba hangi şehirlerde yazdınız sıralama olarak ve sıralamanız nedir? Şu an ESTÜ 2. sınıfa geçtim bölümde programı tavsiye ederim ama diğer seçeneklerin neler bilmiyorum tamamen kişinin kendisinde bitiyor

Tercihlerim Sakarya, Çanakkale, Samsun, Tokat, Eskişehir, Isparta gibi şehirlerde oldu. Daha çok oyun geliştirme ve yazılım odaklı bölümleri yazdım. Sıralamam 750k civarında. Sen ESTÜ'de okuyorsun, bölümün dersleri ve iş imkanları konusunda memnun musun, tavsiye eder misin?

Benim tavsiyemde Akademiklink gibi öncelikli olarak şehir ve üniversite tercihinde bulunmanı tavsiye ederim. Bölüm çok yeni olduğu için inanılmaz derecede çok basit tutuldu eğitim ve sınav dersler, bildiğin bilgisayar açmamış birisine oyunu sıfırdan anlatmayla geçiyor en başta, yani demem o ki bu bölüm seni sektörde oyun geliştirici olarak konumlandırmıyor sadece sana zaman, neden, yardım, çalışabileceğin bir ortam hazırlıyor. Sadece oyun geliştirme ve programlama için böyle değil genel olarak bu durum yazılım, bilişim gibi bölümlerde çok daha aktif rol oynuyor bu süreç. İş imkanları dediğim gibi serbest olarak bile çalışabilirsin kendi oyunun yapmak gibi Türkiye çok fazla oyun firması yok ama artık bu yönde büyüyoruz.
Yani sen kendini Unity, Unreal Engine geliştirirsen bir oyun motorunda iyi olup gidersen açıkta kalmazsın gibime geliyor bende şu an bu süreçteyim bakalım.

Kardeşim çok teşekkür ederim detaylı yazdığın için. Zaten ben de üniversitenin çok şey katmayacağını, asıl işin kendi kendimi geliştirmemde olduğunu düşünüyordum. Unity ve Unreal Engine üzerinde kendimi geliştirmeyi planlıyorum. Bölümün bana zaman ve ortam sağlaması bile işime yarar. Senin gibi süreci yaşayan birinden duymak çok iyi oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…