Oyun geliştirme ve yapay zeka uygulamaları amaçlı bilgisayar toplama

Abi biraz konu dışı kalıyor kusura bakma ama bilgilendirirsen sevinirim.Eğer bir oyun veya android uygulama yapmak gerekirken illa bu kadar büyük bir sistememi ihtiyaç var ? Cevap verirsen sevinirim abi kolay gelsin
Mobil programlama için özel bir donanıma ihtiyacın yok. Kullanmak istediğin editörün recommended ya da minimun sistem özelliklerini karşılayan bir bilgisayarın olsa yeterli. Ancak mobil programlamada, programladığın ürünün (mobil oyun, uygulama, web app. vb.) çıktısı görmek ya da debug etmek için bir emulatörde ya da cihazda derlemen gerekir. Güçlü bir bilgisayarın varsa emülatör kullanmak süreci çok hızlandırır ama bilgisayarın emulator çalıştıracak güçte değilse bile Android ya da iOs işletim sistemli bir cihazı test için kullanabilirsin. Bu her ne kadar emulator esnekliği sağlamasa da süreci ilerletmene yeter.

Umarım aklındaki soruları giderebilmişimdir.

Bu monitörleri seçmemizdeki sebepler tepki süresinden ziyade, ürünün ayak yapısı, dikey kullanılabilir olması ve çerçevesinin oldukça ince olmasıydı. Programlama sırasında 2 ekran kullanmak çok büyük bir rahatlık. Aynı anda hem program kodlarını hem de elde ettiğiniz çıktıyı görebiliyorsunuz ve editor-emulator arası sürekli alt-tab geçişi yapmak zorunda kalmıyorsunuz. Ürünün ayak yapısı istediğiniz açılara getirip 10+ saatlik iş günlerinde monitorü kendize göre ayarlayıp bel ve boyun ağrılarından kurtarabiliyorsunuz kendinizi.

Yaptığımız işi özetlemek gerekirse web, windows ve mobil platformlar için psikoloji yazılımları geliştiriyoruz ve yazılımlardan elde edilen verileri yapay zeka, data mining, machine learning gibi yöntemlerle işleyip anlamlı sonuçlar çıkarmaya çalışıyoruz. Bir teknogirişim sermaye desteği programında da yeni bir oyun geliştirme projesine başlamak üzereyiz 1 ekim tarihinde.

Benim diyeceğim bir şey kalmadı. Eğer sorunuz varsa sorun (Sormaz isen bir şey olmaz ama hani yani anla sen.). Umarım oyununuz iyi olur.

Ryzen ThreadRipper öneriyorum. 7820x işlemcisine oranla sizi daha çok mutlu edecektir. Ama asla VEGA önermem. 1080TI ve 1950x alıp keyfinize bakın.

İşlemci olarak AMD der geçerim. Çünkü yapacağınız işte işlem gücü önemli ve AMD multitasking Dr kendini kanıtlamıştır ekran kartları için aynı şeyi söyleyemem ama NVIDIA almak daha mantıklı.

AMD Ryzen 7 1800X ya da Ryzen Threadripper almalısınız. Ekran kartında GTX1080Ti fazla olur.

Ryzen ThreadRipper öneriyorum. 7820x işlemcisine oranla sizi daha çok mutlu edecektir. Ama asla VEGA önermem. 1080TI ve 1950x alıp keyfinize bakın.

AMD Ryzen 7 1800X ya da Ryzen Threadripper almalısınız. Ekran kartında GTX1080Ti fazla olur.

Arkadaşlar hepiniz çok sağolun vakit ayırmış yazmışsınız. Dikkate alıp araştırdım ancak AMD Ryzen 1950X'in Türkiye içi satış fiyatı yaklaşık 5bin TL üstelik Türkiye içerisinde uyumlu bir anakart temin edebileceğimiz bir satıcı yok. O yüzden 7820X'li sistem hala geçerliliğini sürdürüyor bizim için.

Sistemi topladınızmı ?
Sistem henüz toplanmadı. Eğer 8. nesil İntel işlemciler için resmi bir tarih ve Türkiye satış fiyatı açıklanmazsa 2 ekim'de güncel hali aşağıdaki sistemi alıcaz. Anakartı wifi alıcılı bir kart ile değiştirmeyi planlıyoruz, tavsiyelere açığız.
  • *Intel Core i7-7820X 3.6GHz 11MB L3 Box İşlemci
  • *MSI X299 Tomahawk - Anakart - Intel Soket 2066 (Kaby Lake X)
  • Gigabyte Aorus GeForce GTX 1080 Ti Xtreme Edition 11GB - Ekran kartı - PCI-Express
  • *Corsair Vengeance LPX DIMM - 32 GB DDR-4 - non-ECC
  • Samsung 960 EVO MZ-V6E500BW 2.5 NVMe 500 GB
  • *Corsair Carbide Quiet 400Q Midi-Tower
  • *Cooler Master V Series V750 - Güç Kaynağı 750 W Dahili - ATX
  • *Cooler Master MasterLiquid Pro 280 İşlemci sıvı soğutma
  • 2 x Samsung LC24FG70FQMXUF 23.5" 1ms (2xHDMI+Display) Full HD Curved VA IPS Monitör

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…