Oyun geliştirmek için hangi program kullanılabilir?

Komik ve saçma olmasa bu ifadeleri bırakmazdım, sen yazdıklarının birilerine bir şey kattığını falan düşünüyorsan dönüp baştan bir oku. Oyunları 2D ve 3D olarak ayıran bir insandan mantıklı bir yönlendirme gelemez zaten. Normal insanlar oyunları tür olarak ayırır genelde, sendeki tam TR oyuncusu zihniyeti.

Minecraft indie olarak başladı ve 2014 civarına kadar indie kaldı hocam ama dediğiniz gibi daha sonra büyüdü. Yine de AA bir oyunun koskoca RDR 2 ve GTA 5'in toplamından fazla satması sizce de indie veya sizin tabirinizle (basit) oyunların da popüler olabileceğini göstermedi mi?

Ayrıca 3D demişsiniz ancak boyu tartışmadı yapmadık ki, neden sürekli 2D veya 3D olarak oyunları sınıflandırıyorsunuz? 3D indie oyun olamaz mı?

en popüler 20 AAA oyun > (En popüler 20 AA oyun)X20 demişsiniz, olan popülerlik veya satış rakamı ise evet, haklısınız. AAA oyunlar doğal olarak çok daha önde. Zaten ben hiçbir zaman AA veya indie oyunlar daha iyidir demedim, sadece sizin o oyunları çok fazla küçük gördüğünüzden bahsettim, bundan 20 yıl sonra da deli gibi satacaklarını ve yeni başlayan geliştiricilerin AAA yerine indie oyun yapmasının (zaten AAA yapamayacaklar) daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Tek kişi ya da 2-3 kişi AAA oyunu yapacak kaynağı bulamaz, kimse deneyimsiz insanlar gelip de biz AAA oyun yapacağız bize sponsor ol diyen birini ciddiye almaz.

Mantıklı olmayan şey oyun geliştirmek için program önerisi isteyen birine GTA 6 ile örnek vermek hocam.
Doğru. Onda problem yok. Şimdi 3D oyun geliştirmeye başlasa ileride AAA geliştirme ihtimali hiç mi yok? Ben bunu demek istiyorum. Hani en iyisi, en yenisi, en kolayı, en imkanlısı varken. Geleceğe en çok hitap eden varken?
Bilmiyorum gerçekten nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsunuz.

Hâni gerçekten 2D oyunlara kesinlikle lafım yok ki zaten şu an bile yıllar önce çıkmış Idle Tower, Stick man Legacy, Grow Castle, Zombie Age 3 gibi oyunları telefondan canım sıkıldıkça oynuyorum.
Biz çocukken şahısımıza özel topumuz bile yoktu, günümüzde 7 yaşında çocukta iPad Pro var. (Türkiye için yorumlamayın.) Genel olarak.

Bu oyunların tuttuğu zamanlarda kaç şirket AAA'yı adam akıllı becerebiliyordu?

GTA 6 veya RDR3 çıktığında bu konu o zaman tartışılmalı. O zaman gerçek bir 2A vs 3A olur.

Tek kişi ya da 2-3 kişi AAA oyunu yapacak kaynağı bulamaz, kimse deneyimsiz insanlar gelip de biz AAA oyun yapacağız bize sponsor ol diyen birini ciddiye almaz.
Epic veriyor işte bu fırsatı. Girin saçma/güzel farketmeksizin binlerce oyun var. Ki bahsedilen bir A oyun hikaye güzelliğinden alınabilir ama kısmen 3A yani.

@afkybnds default max TR oyuncusu gibi sözler ne alaka? Yaşınız kaç sizin? Gerçekten hani mantıklı bir şey yazmışdır da okuyayïm diyemiyorum.

Konuyu daha fazla kirletmemek adına KS cevapları okur ve kendisine göre çıkarım yapar.

Hocam elbette var ama bunu tek başına yapamayacağını söylüyorum, bir ekime girerse neden olmasın. Siz tek başına yapılabileceğinden bahsettiniz.

Epic veriyor işte bu fırsatı. Girin saçma/güzel fark etmeksizin binlerce oyun var.
Hocam Epic sadece motoru ve birkaç asseti veriyor, AAA oyun için modelcisi animasyoncusu sesçisi reklamı pazarlaması tonla para lazım, asıl tek yapılamama sebebi de bu diyebilirim.

Neyse, dediğiniz gibi konu sahibi girer ve tercihini yapar.

İyi de Rockstar, oyun dünyasının rockstar. Sıradan bir AAA oyun olayı değil ki. Bunun yanı sıra, çoğu AAA oyun, çok da popüler olmuyor. Indie oyunlar, 2D oyun, 3D oyunlar da yeteri kadar başarı satışlar elde ediyor. Çünkü milyonlarca satmak, tek başarı kriteri değil. 10K'da satsa, 100K'da satsa, güzel para getirir AAA olmayan oyunlar.

İyi, güzel, hoş da demek istediğimi anlatamadım. Rockstar da bu hâlde spawnlanmadı ya hani? Onu demek istiyorum. Rockstar'ı, Rockstar yapan şey nedir tam olarak?

En iyisi boş verin. İyi günler ve iyi çalışmalar dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rockstar'ı rockstar yapan. Devasa bir şirkettir dostum .

Rockstar'ı rockstar yapan. Devasa bir şirkettir dostum .
Anlamamakta ısrarcıyız. Anlatmakta da ısrarcı olalım. Bir daha renklendirerek alıntılayayım sözümü:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…