Komik ve saçma olmasa bu ifadeleri bırakmazdım, sen yazdıklarının birilerine bir şey kattığını falan düşünüyorsan dönüp baştan bir oku. Oyunları 2D ve 3D olarak ayıran bir insandan mantıklı bir yönlendirme gelemez zaten. Normal insanlar oyunları tür olarak ayırır genelde, sendeki tam TR oyuncusu zihniyeti.Zaten bir tartışmada zıt görüşte olduğun kişinin bütün mesajlarına 'veya ' bırakman, yaşını ve ciddiyetini belirtiyor. Neyse daha da bir şey anlatmaya gerek yok. Anlatıpda birilerine yardımcı olduysam ne mutlu.
Minecraft AA kalitesinde ve 3D. Ek olarak binlerce mod ve binlerce shader paketleri var. Sıradan bir oyun değil. Evet zevkli olabilir. Ama ileride çıkacak oyunlarla kıyaslamanız daha mantıklı olacak.
Son olarak toplam değil. Ama konu bayağı bayağı değişecekse en popüler 20 AAA oyun > (En popüler 20 AA oyun)X20
Doğru. Onda problem yok. Şimdi 3D oyun geliştirmeye başlasa ileride AAA geliştirme ihtimali hiç mi yok? Ben bunu demek istiyorum. Hani en iyisi, en yenisi, en kolayı, en imkanlısı varken. Geleceğe en çok hitap eden varken?Mantıklı olmayan şey oyun geliştirmek için program önerisi isteyen birine GTA 6 ile örnek vermek hocam.
Epic veriyor işte bu fırsatı. Girin saçma/güzel farketmeksizin binlerce oyun var. Ki bahsedilen bir A oyun hikaye güzelliğinden alınabilir ama kısmen 3A yani.Tek kişi ya da 2-3 kişi AAA oyunu yapacak kaynağı bulamaz, kimse deneyimsiz insanlar gelip de biz AAA oyun yapacağız bize sponsor ol diyen birini ciddiye almaz.
Hocam elbette var ama bunu tek başına yapamayacağını söylüyorum, bir ekime girerse neden olmasın. Siz tek başına yapılabileceğinden bahsettiniz.Doğru. Onda problem yok. Şimdi 3D oyun geliştirmeye başlasa ileride AAA geliştirme ihtimali hiç mi yok? Ben bunu demek istiyorum. Hani en iyisi, en yenisi, en kolayı, en imkanlısı varken. Geleceğe en çok hitap eden varken?
Hocam Epic sadece motoru ve birkaç asseti veriyor, AAA oyun için modelcisi animasyoncusu sesçisi reklamı pazarlaması tonla para lazım, asıl tek yapılamama sebebi de bu diyebilirim.Epic veriyor işte bu fırsatı. Girin saçma/güzel fark etmeksizin binlerce oyun var.
İyi de Rockstar, oyun dünyasının rockstar. Sıradan bir AAA oyun olayı değil ki. Bunun yanı sıra, çoğu AAA oyun, çok da popüler olmuyor. Indie oyunlar, 2D oyun, 3D oyunlar da yeteri kadar başarı satışlar elde ediyor. Çünkü milyonlarca satmak, tek başarı kriteri değil. 10K'da satsa, 100K'da satsa, güzel para getirir AAA olmayan oyunlar.Evet, biri daha anlamamış sanırım. Evet ben vermicem orayı doğru anlamışsınız.
Bir GTA 6'yı köşeye atalım. Bahsettiğiniz oyun GTA 4 bile etmiyor. Sanırım 2D'nin en popüler oyunlarından biri bir de bu. Hani bu devirde hâlâ 2D oyunlar daha fazla. Ancak 1 tane GTA 5 veya 6 değerinde edebilecek oyun yok, en üst sıradan 10 15 oyun falan söylemeniz gerekecek. RDR, CP, BC, BF, COD'u falan hesaba katmaya gram gerek yok diye düşünüyorum.
Yarın öbürgün neredeyse hiç satmayacak oyunlar üzerinden kendinizi geliştirmek yerine geleceğe yönelik projeler yapın, gelişin isterim. Tabii Türkiye'de 20 yıllık konular müfredatta olmasından şaşmamalı.
Not: Çok mesaj değiştirmeyin hepsine yetişemiyorum. AC beni ilgilendirmiyor. Oyunculuğun büyük kısmı 4.2M insansa bana 2 Günde 250M izlenme yapabilecek 2D oyun söyleyin tamam diyeceğim. Hâni istatikler yalan söylemez, matematik asla yalan söylemez. Bahsettiğim bu oyunu 40 yaşında insanlar bile biliyor.
GTA 6'nın da aynı fiyatta bugün çıktığını görürsek bak bakalım Steam'in host yetiyor mu?
Ekleme: Şimdi bana görüntülenmeyle satın alımı kıyaslıyorsun diyenlere özel:
Bahsettiğiniz oyunun trailer ve içerik üreticilerinin son 2 haftada yaptığı toplam görüntülenme 100M bile etmiyor. İyi günler.
İyi, güzel, hoş da demek istediğimi anlatamadım. Rockstar da bu hâlde spawnlanmadı ya hani? Onu demek istiyorum. Rockstar'ı, Rockstar yapan şey nedir tam olarak?İyi de Rockstar, oyun dünyasının rockstar. Sıradan bir AAA oyun olayı değil ki. Bunun yanı sıra, çoğu AAA oyun, çok da popüler olmuyor. Indie oyunlar, 2D oyun, 3D oyunlar da yeteri kadar başarı satışlar elde ediyor. Çünkü milyonlarca satmak, tek başarı kriteri değil. 10K'da satsa, 100K'da satsa, güzel para getirir AAA olmayan oyunlar.
Rockstar'ı rockstar yapan. Devasa bir şirkettir dostumİyi, güzel, hoş da demek istediğimi anlatamadım. Rockstar da bu hâlde spawnlanmadı ya hani? Onu demek istiyorum. Rockstar'ı, Rockstar yapan şey nedir tam olarak?
En iyisi boş verin. İyi günler ve iyi çalışmalar dilerim.
Anlamamakta ısrarcıyız. Anlatmakta da ısrarcı olalım. Bir daha renklendirerek alıntılayayım sözümü:Rockstar'ı rockstar yapan. Devasa bir şirkettir dostum.
İyi, güzel, hoş da demek istediğimi anlatamadım. Rockstar da bu hâlde spawnlanmadı ya hani? Onu demek istiyorum. Rockstar'ı, Rockstar yapan şey nedir tam olarak?
En iyisi boşverin. İyi günler ve iyi çalışmalar dilerim.
Vallahi anlamadım hocam. Ne demek istediğiniz hiç anlamadım açıkçası.Anlamamakta ısrarcıyız. Anlatmakta da ısrarcı olalım. Bir daha renklendirerek alıntılayayım sözümü:
Demek istediğim şu:Vallahi anlamadım hocam. Ne demek istediğiniz hiç anlamadım açıkçası.