Merhaba arkadaşlar, ben prop 3D artistim fakat kendim oyun geliştirmeye karar verdim. İyi monitörüm olsa da güçlü bilgisayar gereksinimi duymamıştım 2018'de aldığım 1050 ekran kartlı 8 çekirdekli dizüstü bilgisayarım bile işimi hayli görüyordu ta ki bu fikrim oluşuncaya kadar. Unreal Engine motorunu kullanacağım için her işimi görebilecek (oyunda oynatsın, oyunda yaptırtsın) bir bilgisayar toplamaya karar verdim. Sizce donanım iyi mi? Darboğaz vs. gibi şeyler oluşur mu? Ve bir de önerebileceğin bir sıvı soğutma var mı?
Ekran karti ve VRAM miktari sizin icin daha onemli. Islemci tarafinda 7600X bile yeter gayet. Butceye bagli mumkunse 7600X + 4070 Ti veya 3080 12GB cok daha iyi olacaktir. RAM tarafinda da ilk etapta 32GB alabilirsiniz.
Ekran karti ve VRAM miktari sizin icin daha onemli. Islemci tarafinda 7600X bile yeter gayet. Butceye bagli mumkunse 7600X + 4070 Ti veya 3080 12GB cok daha iyi olacaktir. RAM tarafinda da ilk etapta 32GB alabilirsiniz.
Bu tarz bir sistem toplayabilirsiniz. Uzun sure guncelleme istememekle beraber guncelleme yapmak istediginiz zaman hicbir sorun da cikarmaz. AMD, AM5 sokete yeni gecti zaten 4 yil bu sokette kalacagi icin rahatca islemciyi guncelleyebilirsiniz ileride.
Bu tarz bir sistem toplayabilirsiniz. Uzun sure guncelleme istememekle beraber guncelleme yapmak istediginiz zaman hicbir sorun da cikarmaz. AMD, AM5 sokete yeni gecti zaten 4 yil bu sokette kalacagi icin rahatca islemciyi guncelleyebilirsiniz ileride.
Bu tarz bir sistem toplayabilirsiniz. Uzun sure guncelleme istememekle beraber guncelleme yapmak istediginiz zaman hiçbir sorun da cikarmaz. AMD, AM5 sokete yeni gecti zaten 4 yil bu sokette kalacagi icin rahatça islemciyi guncelleyebilirsiniz ileride.