Mac mini M4 ile oyun geliştirme yapmayı düşünüyorum. Öncelikle 16 GB vs 24 GB RAM hangisi daha mantıklı olur? M4 Mac mini F/P olduğunu biliyorum fakat oyun geliştirme de nasıl performans gösterdiğini bilmiyorum. Unity kullanmayı düşünüyorum. Sizce M4 Mac mini almak mı daha mantıklı yoksa 25k ya 4060'lı bir sistem dizmek mi?
Mac mini M4 ile oyun geliştirme yapmayı düşünüyorum. Öncelikle 16 GB vs 24 GB RAM hangisi daha mantıklı olur? M4 Mac mini F/P olduğunu biliyorum fakat oyun geliştirme de nasıl performans gösterdiğini bilmiyorum. Unity kullanmayı düşünüyorum. Sizce M4 Mac mini almak mı daha mantıklı yoksa 25k ya 4060'lı bir sistem dizmek mi?
Web sitesi yapacağım, JS yazacağım, PHP yazacağım ne bileyim HTML, CSS, Bootstrap, React Native, Flutter yazacağım falan desen Mac al denirdi de oyun için topla kasanı bak işine.
Web sitesi yapacağım, JS yazacağım, PHP yazacağım ne bileyim HTML, CSS, Bootstrap, React Native, Flutter yazacağım falan desen Mac al denirdi de oyun için topla kasanı bak işine.
Flutter yazıyorum ama ana amacım oyun geliştirmek, Blender falan olacak. Artı olarak mobil de iOS oyunları için macOS sistemden Build alabiliyorsun. Ama zaten platform olarak fark etmez. Steam tarafı da olabilir
Flutter yazıyorum ama ana amacım oyun geliştirmek, Blender falan olacak. Artı olarak mobil de iOS oyunları için macOS sistemden Build alabiliyorsun. Ama zaten platform olarak fark etmez. Steam tarafı da olabilir.
Anladım hocam bazı Reddit sayfalarında Mac Mini'yi game development için de öneren vardı da o yüzden karar veremedim.
macOS üzerinde gitmek istiyorsan kolayı var. 4060'ı alıp RX 6800 XT gibi bir kartla takaslıyorsun sonra da Hackintosh kuruyorsun onun üzerinden devam ediyorsun.
Önce Windows için kararlı bir oyun geliştir ondan sonra macOS düşünülür.