Oyun geliştirmek için Unreal Engine 5 vs Unity

Sessha

Femtopat
Daha fazla  
Oyun geliştirmeye başlamak istiyorum. Tam olarak nereden başlayacağımı da bilmiyorum hangisini kullanarak daha çok gelişebilirim?

Başlangıç ve oyun geliştirme mantığını kavraman adına Unity öneririm.

Arkadaşların dediği gibi UE5 zordur Unity başlangıç için ideal.

UE5 o kadar da zor değil, çok fazla abartılıyor ama kaynak sınırlı. Her yerde ehr seviyede eğitim videolarını bulabileceğiniz için ben de Unity öneririm. Udemy kurslarına para veririm sorun olmaz diyorsanız ise Unreal Engine öneririm kesinlikle.

arkadaşın dediği Unreal sürekli bahsedildiği kadar zor değil ancak Single developer için Unity'den çok fazla bir artı sunmuyor diyebilirim.

Donanımlı bir ekip ile geniş ölçekli bir proje için Unreal her zaman daha tercih edilesi bir motor ama tek kişi ve yeni başlayan birisi için çok fazla zaman ve iş yükü getiriyor.

Benim de tavsiyem Unity ile başlamandan yana. Bunu Blender gibi düşünebilirsin, 3DS Max teknik olarak baktığında Blender ile mukayese bile edilemez ama YouTube'da Blender ile ilgili milyon tane tutorial varken 3DS Max için internetin derinliklerinde arayıp bulman gerekiyor.
Günün sonunda ikisi ile de aşağı yukarı aynı modeli yapabiliyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…